KOMAW’ın DAİŞ’in saldırısına ilişkin açıklaması

KOMAW, DAİŞ’in Hesekê’ye saldırısında şehit düşen ailelerin acısını paylaştığını ve her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği KOMAW, 20 Ocak günü Hesekê’ye saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. AKP liderliğindeki Türk devletinin DAİŞ çetelerini tekrar organize edip saldırıya geçirdiğini kaydeden KOMAW, saldırıyı önlemeye ve büyük bir katliamın önüne geçmeye çalışırken şehit düşen 17 QSD savaşçısını andı.

“Niye AKP bunları yeniden örgütleyip saldırıya geçirdi” dediklerini de izah eden KOMAW’ın  açıklamasının devamı şöyle: “Çünkü hem QSD tarafından yakalanan ve hem de teslim olanların verdiği bilgilere göre, TC’nin MİT’i, Serêkaniyê’de 200 kişilik bir grubu eğitip, büyük bir plan çerçevesinde harekete geçirmiştir. Şayet başarılı olsalardı, esas hedefleri olan Kuzey-Doğu Suriye Yönetimini yıkmaya devam edeceklerdi.

Bir de DAİŞ ilk ortaya çıktığında, AKP liderleri, “kimse DAİŞ’e terörist diyemez, DAİŞ islami hasasiyetleri olan gençlerden oluşmuş bir gruptur” diye tanıtmışlardı. Her ne kadar şimdi “biz de terörist listesine almışız” diyorlarsa da, aslında başından beri beraberler. Aynen Talibanlar için söyledikleri gibi DAİŞ, El Nusra vb. hepsiyle “düşünceleri arasında fark yoktur” R. Erdogan’ın dediği gibi.

Bu terörist örgüt, her ne kadar başta Rojava Devrimini yıkmak için harekete geçmişse de zamanla güçlendikçe artık uluslar arası bir tehdit halini alıp artık değişik isimli versiyonlarıyla birçok ülkede boy gösterdiği bilinmektedir.

Zaten bu olayın ilginç yanı da, özellikle Kuzey ve Doğu Suriye’de QSD ile birlikte 40 ülkenin gücünden oluşan koalisyon güçleriyle ortak, bu uluslar arası terörist örgüte karşı büyük bir mücadele verilirken, aynı şekilde bu son Haseki saldırısında da ortak savaştıkları halde dünya çapında, özelde cezaevlerindeki DAİŞ unsurlarına çözüm bulmak, genelde de Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine destek sunmada çok zayıf kalınmaktadır.

Bizler Şehit Aileleri ve Mağdurlar Kurumu KOMAW olarak, şehit ailelerimizin acılarını payaşıyor ve imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Aynı şekilde yurtsever halkımızın da şehitlerinin takipçisi olacaklarına, kazanımlarına sahip çıkacaklarına inanıyoruz.

Dünya kamouyuna çağrımız; uluslar arası bir tehdit haline gelen bu uluslar arası terör örgütü DAİŞ’e karşı, daha aktif tavır almaları, kendi devlet politikalarını etkileyip AKP yönetimine destek vermemelerini sağlamaya çalışmaları ve ortak tehlikeye karşı halkımızın haklı ve insani mücadelesinin yanında ortak mücadeleye daha güçlü katılmalarıdır.”