Komutan Orhan Bingöl için Mantes la Jolie’de anma

Mantes la Jolie’de çok sayıda Kurdistanlının bir araya geldiği anmada, HPG Komuta Konseyi Üyesi şehit Orhan Bingöl’ün düşmana ve ihanete karşı duruşun nasıl olması gerektiğini gösterdiği kaydedildi.

İşgalci Türk devletinin 6 Haziran 2024’te Medya Savunma Alanları’nda gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Orhan Bingöl ( Ali Dinçer) için Fransa’nın Mantes la Jolie kentinde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma, Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Şehit Orhan Bingöl’ün mücadelesini anlatan sinevizyon izlendikten sonra DKTM adına konuşma yapıldı.

“Her sürecin kendi öncüsünü yarattığına ve mücadeleye yön verdiğine kendi özgürlük mücadelemiz gerçekliğinde şahitlik ediyoruz” diyen Temsilci, şöyle devam etti: “Komutan şehit Orhan da böylesi bir öncülük misyonuna sahip 33 yıllık bir mücadele yürütücüsüydü. Aralıksız 33 yıl yürütülen bir mücadelenin amansız savaşçısı olmayı başarıyla yerine getirdi. Her anını özgürlüğe adayan bir Apocu militan gerçeğini ortaya çıkardı. Düşmana ve ihanete karşı duruşun nasıl olması gerektiğini bize gösterdi.”

Kurdistan yurtseverlerine düşen görevin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik saldırıları kırmak, ihanete karşı tutum almak ve Kurdistan’ın özgürlüğünü sağlamak olduğunun altını çizen Temsilci, “Şehitlere ancak böyle sahip çıkabileceğimiz ve onların doğru birer takipçileri olabileceğimiz gerçeğiyle karşı karşıyayız” dedi.

Çok sayıda Kurdistanlının katıldığı anma, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.