KON-MED: 9 Ekim Uluslararası Komplosunu kınıyoruz

“Komplonun 25. yılına yanıt olarak artık bu görkemli direnişi sonuca götürmeli, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız“ diyen KON-MED, Kürtleri ve dostlarını YJK-E öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (Konfederasyona Civakên Kurdistanîyên li Almanya-KON-MED), 24’üncü yılını tamamlayan Uluslararası Komployu kınayan bir açıklama yaparak, 8 Ekimde Almanya'da YJK-E öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüşlere, “ özgürlük ve direniş ruhu ile seferber olmaya ve yürüyüşlere katılmaya“ çağırdı.

KON-MED’in yazılı açıklamasında şu ifadeler geçti:

“Önder Apo şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirilen Uluslararası Komplo 24 yılını tamamlamıştır. Bu komployu gerçekleştiren güçler ile bugün tecridi sürdüren güçler, aynı güçlerdir. Komplocu güçlerin amacı, başta Kurdistan olmak üzere Ortadoğu'daki kaosu sürdürmektir.

Önder Apo’nun ortaya koyduğu Demokratik Konfederalizm ; Ortadoğu halkları için bir umut kaynağı olmuştur. Bu komplo esasında bu umudu yitirmeye yönelik bir komplodur. Ancak komplocu güçler hedefine ulaşamamıştır.

"HALKLARIN MOTİVASYONU ÖNDER APO’NUN FİKİRLERİDİR"

Önder Apo’nun kararlı başkaldırısı Uluslararası Komployu önemli oranda boşa çıkararak Rojava Kadın Devrimi’ni ortaya çıkarmıştır. Yine İran Ve Doğu Kürdistan’da kadınlar öncülüğünde haftalardır süren özgürlük mücadelesinde Önder Apo’nun kadın özgürlük çizgisinin sloganı olarak sembolleşen “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı üzerinde büyümüştür.
Önder Apo’nun tezi sadece Ortadoğu'da değil Ortadoğu sınırlarını aşarak tüm dünya halkları için bir umut kaynağı olmuştur. Bugün sürdürülen tecridin esas amacı da budur . Önder Apo’nun fikirleri komployu boşa çıkardığı gibi tecridi de parçalayarak dünya halkları tarafından benimsenmiştir. Bugün özgürlük için faşist rejimlere karşı sokaklarda olan halkların motivasyonu, Önder Apo’nun fikirleridir .

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü, Kürt halkının kendi varlığını koruma mücadelesi, Ortadoğu'nun demokratikleşmesi, insanlığın demokratik ve özgürlükçü bir dünyaya olan özlemine karşı süren saldırı uluslararası güçlerin eliyle gerici-faşist iktidarlara uygulatılıyor. Komplonun 25. yılına yanıt olarak artık bu görkemli direnişi sonuca götürmeli, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız.
Bu anlamda 9 Ekim uluslararası komplonun 25. yılına girerken 8 Ekimde Almanya'da YJK-E öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüşlere tüm halkımızı ve dostlarımızı özgürlük ve direniş ruhu ile seferber olmaya ve yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz.“
KON-MED, 8 Ekim günü Almanya’da gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinglerin adreslerini de şöyle açıkladı:

NRW - DÜSSELDORF 
Saat :13.00
Yer: DGB-HAUS - Friedrich-Ebert-Str
HAMBURG 
Saat: 15.00
Yer: Am Hachmannplatz/HBF
STUTTGART 
Saat: 15.00
Yer: Lautenschlager  Str.
FRANKFURT 
Saat: 13.30
Yer: HBF
SAARBRÜCKEN 
Saat: 14.00
Yer: Europa galeria
BERLIN
Saat: 14.00
Yer: Wittenbergplatz
FREIBURG
Saat:15.00
Yer: Platz der Alten Synagoge
DRESDEN
Saat :12.00
Yer: Johanstädter Kulturtreff e.V.