KON-MED’den sembollerin yasaklanmasına ilişkin açıklama

6 Şubat’ta Frankfurt’ta yapılacak Uzun Yürüyüş için Alman polisinin sembolleri yasaklamasına ilişkin açıklama yapan KON-MED, “Uzun yürüyüşe katılarak sürdürülen bu yasakçı zihniyete karşı, onurunu, şerefini, varlığını savunmaya çağırıyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde yarın (6 Şubat Pazar günü) 150 enternasyonalist siyasetçi, gazeteci, sanatçının organizesiyle uzun yürüyüş yapılacak.

Uzun yürüşte Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşınması yasaklandı. KON-MED (Konfederasyona Civakên Kurdistaniyên li Almanya) Eşbaşkanları adına yapılan yazılı açıklamada, “Önder Apo’nun fotoğraflarının taşınmasını yasaklayan hiçbir hukuki ve insani değer ve anlayışa sahip olmayan bu yasakları kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Verilen bu kararın derhal tekrardan gözden gerçirilmesini talep ediyoruz” denildi.

Almanya hükümetine “Kürt halkı ve onun iradesi olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ne istiyorsunuz?” diye soran KON-MED, başta federasyonlar, meclisler, kadın, genç, inanç kurumları, tüm KON-MED bileşenlerini ve demokrasi güçlerini bu hamlesel kampanyaya güçlü katılmaya çağırdı.

6 Şubat Frankfurt Uzun Yürüyüşü’ne katılarak yasaklara karşı dur” başlığıyla kamuoyuna seslenen KON MED’in açıklaması şöyle:

'YASAK KARARINI KABUL ETMİYORUZ'

“Kon-Med olarak Önder Apo’nun fotoğraflarının taşınmasını yasaklayan hiç bir hukuki ve insani değer ve anlayışa sahip olmayan bu yasakları kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Verilen bu kararın derhal tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

Dünyanın her tarafından seferber olan 150 enternasyonalist siyasetçi, gazeteci, sanatçının organize edip katıldığı uzun yürüyüş, 6 Şubat’ta Frankfurt’ta başlayacak.Uzun yürüyüşün amacı  Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’nın 23 yıldır ağır tecrit  içerisinde tutulduğu koşullara dikkat çekmektir.Yılarca Kürt halkının dostları tarafından düzenlenen bu uzun yürüyüşler aralıksız olarak devam etmektedir.

'ÖNDER APO KÜRT HALKI İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR'

Ne yazık ki yarın başlayacak olan uzun yürüyüşte Önder Apo’nun fotoğraflarının taşınması yasaklandı. Hiç bir hukukta ve yasada yeri olmayan bu yasakların bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Milyonlarca insanın irademdir dediği Önder Apo Kürt halkı için özgürlüğün ismi ve kırmızı çizgisidir. 

Önder Apo’nun fikirleri 23 yıllık süreç içerisinde dahada büyümüş, evrenselleşerek Ortadoğu ve dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur. Kürt halkı ve dostları kararlı bir mücadeleyle” Öcalan’a Özgürlük! Onun özgürlüğünde ısrar ediyoruz” hamlesi temelinde Uluslararası komplonun 23. yılında komplocu güçlere gereken cevabı alanlarda ortak mücadele ile vermeye devam edecektir.

ALMANYA HÜKÜMETİNE: İMRALI SİSTEMİNDEKİ ROLÜNÜZ NEDİR?

Almanya Kürt Kurumlarının çatı örgütü KON-MED olarak , Almanya hükümetine soruyoruz; Önder Apo’nun 23 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulduğu İmralı sistemindeki rolünüz nedir? Yasaklar getirerek Kürt halkını iradesiz bırakma amacınız nedir?

Faşist Türk devleti tarafından 21 yy. katledilerek ve soykırımla karşı karşıya bırakılanlar Kürt halkının Özgürlük mücadelesini neden hedef alıyorsunuz?

Almanya hükümeti olarak Kürt halkı ve onun iradesi olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ne istiyorsunuz?

SERHILDAN RUHUYLA EYLEMLERE!

Bu temelde, KON-MED olarak, başta federasyonlar, meclisler, kadın, genç, inanç kurumları, tüm bileşenlerimizi ve demokrasi güçlerini bu hamlesel kampanyaya güçlü katılmaya çağırıyoruz. 6 Şubat'ta Almanya’nın Frankfurt merkezinde başlayacak olan uzun yürüyüşe katılarak sürdürülen bu yasakçı zihniyete karşı, onurunu, şerefini, varlığını savunmaya çağırıyoruz. İsyan edip topyekûn serhildan ruhuyla eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”