KON-MED: Düsseldorf'a akın edelim, direnişi büyütelim

KON-MED, 25 Haziran'da Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı, "TC'ye ve işbirlikçilerine karşı her alanda direnişi yükseltmenin vakti gelmiştir" dedi.

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı geliştirdiği bu soykırım savaşı her gün daha fazla şiddetlenerek devam etmektedir. Kürdistan coğrafyası savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla kimyasal silahlar kullanılarak sürekli olarak bombalanıyor" denildi.

'HER ALANDA DİRENİŞİ YÜKSELTMENİN VAKTİ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bu soykırım savaşı sadece Bakurê Kurdistan'da değil; kimyasallarla, savaş suçlarıyla, uluslararası politikaları hiçe sayarak Başûr, Rojava, Rojhilat'ta ve eş zamanlı olarak Avrupa'da da yapılmaktadır. Kürtlerin tüm kazanımlarını yok etmeyi, bununla birlikte Kürt soykırımını hedeflemektedir.

Dünyanın gözü önünde Türk devleti insani değerleri hiçe sayarak uluslararası hukuku çiğniyor, savaş suçları işliyor ve kimyasal silah kullanıyor. Ukrayna-Rusya savaşında kıyameti koparan Avrupa devletleri söz konusu Kürt ve Kürdistan olunca yapılan tüm katliamlara göz yumarak kirli ittifaklarını sürdürmektedir.

Bu nedenle Kürt soykırım savaşına karşı sessiz kalan başta Almanya devleti olmak üzere tüm uluslararası güçler Kürdistan’da yapılan ve yapılacak her katliamdan birinci derece sorumludur.

 Bu kirli savaşa 'dur' demenin, soykırımcı TC'ye ve işbirlikçilerine karşı her alanda direnişi yükseltmenin vakti gelmiştir. Gün susarak izleme günü değil hep birlikte haykırma günüdür. Özgürlük Gerillasının ortaya çıkardığı Zap, Avaşin, Rojava ve Şengal’e uzanan direniş hattının bir savunucusu olma günüdür.

'DÜSSELDORF'TA OLMAK HERKESİN GÖREVİDİR'

AKP-MHP faşizminin tüm bu katliam ve saldırılarına karşı 25 Haziran'da Düsseldorf yürüyüşüne katılmak başta tüm Kürdistanlılar olmak üzere herkesin insanlık görevi olmaktadır.

 KON-MED olarak, tüm meclislerimiz ve halkımız başta olmak üzere tüm dostlarımızı, savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü, doğa ve tarihi yıkıma karşı ekolojiyi savunan herkesi 25 Haziran'da Düsseldorf'da saat 10:00 de yapacağımız merkezi yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz."