KON-MED Newroz için Frankfurt’a çağırdı

Almanya'da Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), bu yıl Frankfurt’ta yapılacak merkezi Newroz kutlamasına katılım çağrısında bulundu.

Almanya’da bu yılki Newroz kutlamaları Frankfurt merkezli yapılacak. KON-MED Eşbaşkanları yaptığı yazılı açıklamada, 25 Mart’ta yapılacak kutlama için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Açıklamada, “KON-MED olarak 50. Önderlik Newroz’unu ‘Dem dema azadiyê ye” hamlesi temelinde “Newroza serkeftinê ya serdemê” sloganıyla 25 Mart’ta halklarla birlikte özgürlük ve eşitlik serhıldanına dönüştüreceğiz” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “İçimizdeki öfkeyle birlikte Kawa’nın Dehak’a karşı başlattığı büyük başkaldırının ruhuna uygun olarak AKP-MHP faşizminden hesap sorma günü olarak karşılayacağız. Yıllardır ağır tecrit altında tutulan Kürt halk Önderi Reber Apo'nun fiziki özgürlüğünü haykıracağız. Özellikle gençlerin ve kadınların olmadığı bir kurtuluş mücadelesinin asla kurtuluş olmayacağı gerçekliğiyle 2023 Newrozu; kadınların ve gençlerin öncülüğünde halkımız bir kez daha irade beyanında bulunacaktır.

Direnişi toplumsallaştırmak, Newroz ateşi etrafında adaletin ve barışın sesini haykırmak için, depremin acısının ve öfkesinin toplumsallaşıp milyonlar halinde alanlara akacağı bir Newroz olacaktır.

Bugün tüm dünya Önder Apo’nun yarattığı kadın kurtuluş ideolojisini konuşmakta, demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik yaşam paradigması etrafında buluşmaktadır. Jin, Jiyan Azadî sloganı etrafında özgürlük umudunu büyüten küresel bir devrim odağı olmustur. Bunun en fazla ifade bulduğu yer ise Newroz’dur. 8 Mart özgürlük serhildanını Newroz ile taçlandırarak rengimizi, coşkumuzu, mücadele ruhumuzu Newroz’a taşıyalım ve bu Newroz’u Önder Apo’nun özgürlük Newroz’u yapalım...

Kürt halkı için 50. mücadele yılına denk gelen 2023 Newrozu, özgürlük zamanının Newroz’udur. 2023 yılı bir kez daha Dehaqlara karşı, çağdaş Kawalarının özgürlük savaşını verdiği bir direniş yılı olacaktır

Nasıl ki Çağdaş Kawa Mazlum Doğan Amed zindanında Newroz ateşini yakıp, Türk sömürgeci sistemini yenilgiye uğratarak yenilgiyi zafere dönüştürmüşse; ardından Zekiyeler, Rewşenler, Berivanlar, Ronahiler, Umit Acar'lar, Uğur Şakar'lar, Halil Şen’ler de kendi bedenleriyle Newroz ateşini daha da gürleştirip, Newroz'un özgürlük ateşini ulusal serhildanlara dönüştürdüler.

Bu nedenle, Newroz yeniden diriliştir, halkların yeniden doğuşu ve heyecanıdır. Newroz, tüm renklerin bir araya gelişi, birlik ve mücadele kararlılığıdır. Newroz, özgürlüğe olan sevdamızdır ve hiç sönmeyecek özgürlük ateşidir. Tüm halkımızı Newroz alanlarında zalimlere karşı özgürlük ateşi etrafında buluşmaya çağırıyoruz.

Almanya Kürt kurumların çatı örgütü KON-MED olarak, Halkımızı bu Newroz’la ulusal birliğini güçlendirerek ulusal ve toplumsal kazanımlarını koruma temelinde, devrimci, demokrat tüm dostlarımızla birlikte, işgale ve sömürgeciliğe karşı seferberlik ruhuyla 25 Mart’ta Frankfurt'a yapacağımız Almanya merkezi Newroz’a katılmaya çağırıyoruz.”