KON-MED: Soykırım saldırılarına karşı alanlara

Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama yapan KON-MED, herkesi Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak mücadeleyi büyütmeye Maxmur, Şengal ve Rojavaya sahip çıkmaya çağırdı.

Almanya Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanları, İşgalci Türk devletinin Maxmur, şengal ve Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Faşist Türk devleti Kürt soykırımına devam etmektedir. Maxmur'da Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampını ve aynı zamanda Rojava ve Şengal‘i bombalıyor.Yüz binlerce sivilin yaşadığı bu alanlarda an itibariyle soykırım yapmaktadır.

KON-MED Almanya, olarak yapılan bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hiçbir şekilde bu saldırılarını kabul etmeyeceğiz. Bulunduğumuz her alanda işgalci faşist Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir ederek, Maxmur, Şengal ve Rojava başta olmak üzere tüm Kürdistan‘ı savunacağımızı belirtiyoruz.

Barbar faşist Türk devletinin katliamlarının önünü açan, sessiz kalan başta uluslararası güçler, ABD ve Almanya devletleridir. Irak hava sahasını açan ABD, NATO üyesi olarak faşist Türk devletinin her türlü hukuk, insanlık dışı saldırı yöntemlerine onay vermektedir. Ekonomik çıkarlar temelinde anlaşmalar yapan Almanya hükümetidir. AB mülteci anlaşmasından elde edilen parayla Türkiye-DAİŞ terörizmini finanse edilmektedir. Yapılan tüm katliamları görmezden gelerek yeniden bir DAİŞ devletinin kurulmasına müsamaha göstermektedir.

Tüm bu katliamlara karşı sessiz kalarak onaylayan devletler ve faşist Türk devletinin soykırım hedefli işgal saldırıları ve katliamlarına karşı halkımız toprağına, diline, kültürüne, ulusal değerlerine her zamankinden daha çok sahip çıkarak ulusal birliğini geliştirerek her yerde işgale , sömürgeciliğe karşı direnişi yükseltmelidir. Ancak bu şekilde katliamları ve işgali durdurabilir, Kürdistan ve geleceğimizi sahiplenebiliriz.

Bu temelde KON-MED olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırılara karşı başta tüm halkımız olmak üzere , devrimci demokrat tüm dostlarımızı Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak mücadeleyi büyüterek Maxmur, Şengal ve Rojava'ya sahip çıkmaya çağırıyoruz.“