KONGRA-GEL: 24’üncü yılı Önder Apo’nun fiziki özgürlük yılı yapmalıyız

KONGRA – GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23’üncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2022 yılını Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlük yılı yapmaya çağırdı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada “Uluslararası komplonun 23. yıldönümünde yer alan tüm devletleri ve güçleri halk ve Özgürlük Hareketi olarak büyük bir nefret ve öfke ile protesto ediyoruz. Bu ilgili güçler halkımızın ve insanlığın vicdanında suçlu ve mahkumdur. Önder Apo fiziki olarak özgür oluncaya kadar da onlardan komplonun hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Komplonun 23.yıldönümü vesilesiyle, ‘Güneşimizi karartamazsınız’ şiarı ile Önder Apo’nun etrafında ateşten kalkan oluşturarak komployu boşa çıkarma mücadelesine öncülük yapan tüm şehitlerimizi sevgi ve minnetle anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlayacağımıza ilişkin şehitlere sözümüzü yineliyoruz.

Önder Apo’nun şahsında Kürt halkının özgürlük umutlarını yok etmek isteyen uluslararası komplo, modernitenin çirkin, zalim, çıkar temelinde her türlü kötülüğü yapabilen soykırımcı yüzünü deşifre etti. Uluslararası komplo ile yüz yıllık Kürt soykırımı doğrudan ilişkilidir.

SOYKIIRM KISKACI KIRILDI

Sykes-Picot anlaşmasını yapan egemen güçler yüz yıllık Kürt soykırım planının sorumlusu ve suçlusudur. Türk ulus devletinin Kürt inkarı ve imhasına dayalı kuruluşunun temeli de bu anlaşmadır. Kapitalist modernitenin Kürt isyanlarına karşı Türk devletine verdiği desteğin nedeni de budur.

Önder Apo ve PKK’nin tarih sahnesine çıkışı, hayatın her alanında Kürt halkının güçten düşürülerek yok edilmesi planına karşı halkı koruma ve savunma amaçlıdır. Kürt soykırım tuzağına karşı tarihi bir cevaptır.

Kapitalist modernitenin Türk devletine verdiği destek ile bastırılmış, yenilmiş, umutları yok edilmiş, parçalanmış, düşmanına teslim olmuş Kürt halk gerçeğine müdahale eden Önder Apo ve PKK, emsalsiz bir mücadele ile bu tabloyu ters yüz etti. Militan Apo’cu ruhun öncülüğünde yeniden yaratılan bu halk gerçekliği, modernitenin Kürt soykırım kıskacını kırdı.

Bölgesel planlarının bozulacağından korkan modernitenin egemen güçleri, Türk devletine verdikleri tüm desteğe rağmen Önder Apo ve PKK’nin yürüttüğü halk devriminin engellenememesi nedeniyle doğrudan kendileri devreye girdiler. Yüz yıllık kurdukları planı bozan, güçten düşürdükleri iddiasız bir halkı ayağa kaldıran ve bölgesel bir güç haline getiren Önder Apo’yu komplo ile yok etmek istediler.

Önder Apo’yu Türk devletine teslim ederek amaçlarına ulaşacaklarını sandılar ama büyük yanıldılar. Uluslararası komplo, Önder Apo’nun kapitalist modernite ile Kürt soykırım gerçeği arasındaki ilişkiyi derinlikli görmesine ve bu sisteme alternatif demokratik modernite paradigmasında yoğunlaşmasının nedeni oldu.

KÜRDİSTAN HALKININ İRADESİNİ HİÇBİR GÜÇ KIRAMAZ

Uluslararası komplo ve İmralı koşullarına rağmen, Önder Apo özgürlük paradigması ile başta Kürdistan ve bölge halkları olmak üzere tüm ilerici insanlığa, kadınlara, özgürlük ve demokrasi arayışı olan her kese umut oldu. Önder Apo’nun paradigmasal çıkışı ile Kürt soykırım kıskacı kırılmıştır. Hiçbir güç Kürdistan halkının özgürlük bilincini ve iradesini artık kıramaz.

Komplo boşa çıkarıldı ama ısrarla sürdürülmek isteniyor. İmralı tecriti, halkımıza ve demokrasi güçlerine yönelik yürütülen politikalar, gerillaya yönelik kimyasal silahların kullanılması, Mexmur ve Şengal saldırıları ve en son Hesekê’de daiş isyanına karşı ulıslararası kurumların ve ilgili ülkelerin sessizliği, komplonun devam eden sonuçlarıdır.

AKP-MHP FAŞİZMİNİN ÖMRÜ ARTIK UZATILAMAZ

Türk devlet faşizmi kapitalist modernite güçlerinden aldığı destek ile hala Kürt düşmanlığında ısrar ediyor. Ancak gelinen bu aşama artık halkımız ve demokrasi güçleri için geri dönüşü olmayan özgürleşme sürecindeyiz. Hiçbir şey faşizmin çöküşünü durduramaz. Ne KDP nin Türk devletine tamamen teslim olması, ne de iç ve dış koşullar AKP-MHP faşizminin ömrünü uzatamaz.

Faşizm çöküş sürecindedir. Tüm halkımız ve demokrasi güçleri, zafere kilitlenen seferberlik ruhu ile 2022 yılını faşizmin çöküş yılı yapabiliriz. Faşizmin bu süreçte artan saldırılarının nedeni, çöküş korkusu nedeniyledir. Halkımız ve dostlarımız sürece daha da yüklenerek, faşizmin ömrünü uzatmasına fırsat vermeden çöküşünü hızlandırmalıyız.

Halklarımızın ve ilerici insanlığın lideri ve özgürlük sembolü olan Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ile modernitenin Kürt soykırım planı tamamen boşa çıkacaktır. Çünkü Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü, halkımızın ve birlikte yaşadığımız halkların ve tüm demokrasi bileşenlerinin özgürlüğü demektir. Tüm bölgede kadın özgürlüğü temelinde demokratik- ekolojik toplumsal bilincin gelişmesi ve kurumlaşması demektir.

‘24’ÜNCÜ YILI ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜK YILI YAPMALIYIZ’

Uluslararası komplonun 23.yıldönümünü bulunduğumuz her alanda yaygın ve etkili bir şekilde protesto edelim. Eylemlerimiz ile güçlü kamuoyu yaratalım. Türk devlet faşizmini ve ona destek sunan modernist güçleri teşhir edelim.

Komplonun 24.yılına giriyoruz. Halkımız, demokrasi güçleri ve enternasyonal dostlarımız “Özgürlük Zamanı” hamlesini seferberlik ruhu ile büyüterek komplonun 24.yılını Önder Apo’nun fiziki özgürlük yılı yapmalıyız.

Bu temelde bütün ülkelerde komployu protesto amacıyla düzenlenen yürüyüş ve mitinglere katılan halklarımızı, kadınları, gençleri, özellikle de birçok farklı ülkeden gelen enternasyonal genç yoldaşlarımızı içtenlikle selamlıyoruz.

Özgür koşullarda Önder Apo ile buluşmanın coşku ve heyecanı ile bu tarihi mücadele sürecinde yer alan herkesi selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.”