Kürdistanlıların Cenevre eylemi devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde yürüttükleri oturma eylemi bu hafta da devam etti.

'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesini sahiplenen Kürdistanlılar 25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba BM önünde oturma eylemi düzenliyor.

Sabah saatlerinde kurdukları direniş çadırı etrafında bir araya gelen halk, Türk ordusunun Metina, Zap ve Avaşin'e yönelik işgal saldırılarında şehit düşen savaşçılar şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ÇAVUŞOĞLU PROTESTO EDİLDİ

Aynı saatlerde Kıbrıs görüşmeleri kapsamında Cenevre’de bulunan Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na tepki gösteren eylemciler, sırtını BM'ye dönerek uzun süre slogan attı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanı Salih Sağlam yaptığı konuşmada “Türk devlet faşizminin Kürt Halkının iradesini hedef alan siyasi soykırım saldırılarıyla Medya Savunma Alanlarına yönelen işgal saldırılarına  karşı bizler direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Sağlam, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde sürdürülen hamleyi sahiplenerek sonuç alınıncaya kadar alanlarında olacağız” diye ekledi.