Kürt gençlerinin gözaltına alınması Basel'de protesto edildi

Den Haag’da OPCW önünde eylem yapan 55 gencin gözaltına alınmasını protesto eden Basel’deki Kürt ve İsviçreli gençler, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Hollanda'nın Den Haag kentindeki Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) önünde eylem yapan 55 gencin tutuklanması, İsviçre’nin Basel kentinde protesto edildi. 

İsviçreli devrimci gençlik örgütleri ile TekoJIN (Jinên Ciwan ên Tekoşer) ve TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) üyesi çok sayıda genç, akşam saat 18.00'de Claraplatz'ta bir araya geldi.

Burada bir miting düzenleyen gençler, üzerinde “Kimyasal gaz saldırılarını durdurun,  gözaltına alınan gençler serbest bırakılsın” yazılı pankart taşıdı.

Gençlik örgütleri adına yapılan konuşmalarda, “3 Aralık'ta OPCW önünde, kullanmış olduğu kimyasal silahlarla savaş ve insanlık suçu işlediği açıkça ortada olan Türk devletinin teşhir edilmesi amacıyla çok sayıda Kürt genci bir eylem düzenledi. Oldukça yankı uyandıran bu eylemin ardından Hollanda polisi orantısız bir güçle arkadaşlarımıza saldırmıştır. Bu saldırılarda 55 kişi gözaltına alındı, 10 kişi de yaralandı” hatırlatması yapıldı.

Devam eden mahkeme sonucunda 55 gencin gözaltına alınarak Hollanda’nın çeşitli cezaevlerine gönderdiği belirtilen açıklamada, başta Kürt gençliği olmak üzere yurtsever halka ve Kürt dostlarına çağrı yapıldı. 

Çağrıda şu ifadeler kullanıldı: Bugün Kürt gençliğinin verdiği mücadeleye sahip çıkma günüdür. Bizler tutuklanan arkadaşlarımızla dayanışmamızı yükseltirken Hollanda devleti de tutuklanan gençleri derhal serbest bırakmalıdır. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar bulunduğumuz her yerde Türk devletinin kimyasal silahlarla saldırılarını ve Hollanda devletinin suç ortaklığını teşhir etmeyi sürdüreceğiz"  denildi.

Gençler eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.