GÖRÜNTÜLÜ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için etkinlikler

Yunanistan'da "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Çözüm" hamlesi kapsamında etkinlikler düzenlendi. Avusturya'da da komplo ve tecrit protesto edildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

"Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü’’ hamlesi kapsamında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması üzerine Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir seminer yapıldı.
Demokratik Modernite Akademisi’nin (DMA) hamle çerçevesinde düzenlediği seminere ev sahipliği yapan TRISE'nin (Ulusötesi Sosyal Ekoloji Enstitüsü) merkezinde bir araya gelen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ve Boochkin'in fikirlerinin bir araya getirilerek Demokratik Modernite Paradigması temelinde tartışmalar gerçekleştirildi.

Etkinlikte kısa süre önce Demokratik Modernite Akademisi komisyonu tarafından Yunancaya da çevrilen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 'Doğanın isyanı, ekoloji’ broşürünün sunumu yapıldı.

DMA adına söz alan konuşmacı, İmralı tecridinin insanlık dışı olduğunu vurguladı, görevlerinin, Abdullah Öcalan'ın paradigmasını dünya çapında daha fazla tanıtmak olduğunu belirtti.

Ayrıca 11 Ekim'e kadar Yunanistan’da farklı örgüt ve sendikaların katılımıyla konferans ve paneller sürecek.

Yine 5 Ekim'deki ‘’III. Dünya Savaşı'nda bir çözüm olarak Demokratik Ulus’’ konulu panele, ayrıca İşçi Sendikası (Rocinante) ile Ortadoğu, Kürdistan ve Filistin'deki gelişmeler üzerine tartışmaların yürütüleceği panele katılım çağrısı yapıldı.

AVUSTURYA'DA KOMPLO PROTESTO EDİLDİ

Avusturya'nın tüm bölgelerinde Uluslararası Komplo çeşitli etkinlikler ile protesto ediliyor.

Parlamenterler ve Kürt Halk Önderi'nin avukatının katıldığı diplomatik görüşmeler, halk toplantıları, miting ve yürüyüşler düzenlendi.

Yine başta Avusturyalı olmak üzere, bölge ülkelerin enternasyonalistlerine yönelik Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı okuma, fikriyatını yayma etkinlikleri yapıldı. Bu etkinliklerin ilki 1 Ekim'de Slovenya'da, ikincisi 2 Ekim'de Graz'da üniversite kampüsünde ve üçüncüsü Viyana'da yapıldı.

 Okuma etkinliği dışında 5 Ekim'de Graz ve Linz, 9 Ekim'de Insburg ve 12 Ekim'de Viyana merkezli miting ve yürüyüşler düzenlenecek.