Kürt heyeti Floransa Belediyesi ile görüştü

HDP’li Sibel Yiğitalp ve beraberindeki heyetin gündemi, uluslararası komplo ve Türkiye hapishanelerinde bulunan siyasi tutsaklardı.

İtalya’nın Floransa kentinde HDP eski Milletvekili Sibel Yiğitalp ve beraberindeki heyet, Floransa Belediyesi’yle görüşmelerde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümü dolayısıyla görüşen heyet, belediye meclisinden Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınaması ve Türkiye’deki siyasi tutsaklar için girişimde bulunmasını istedi. 15 Şubat komplosunu kınamak amacıyla 12 Şubat günü başkent Roma ve Milano’da gerçekleştirilecek protesto yürüyüşü için destek isteyen heyet, bütün İtalya halkına da çağrıda bulunması talebinde bulundu.

Floransa Belediye Meclisi Başkanı ve temsilcileri ise, Kobanê Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını hatırlatarak, 2015’ten bu yana DAİŞ ile savaşından bu yana ve barış için yapılan tüm eylemlerde Kürt halkının yanında olduklarını, halkın 40 yıllık mücadelesini benimsediklerini ifade etti; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlüğü kendi meclislerinde bir kez daha dile getirecekleri ve Roma’da yapılacak yürüyüşe katılım sözü verdi.