Latin Amerika’da ‘Kürdistan’ı Savun’ kampanyası

Latin Amerika’nın birçok ülkesinde “Kürdistan’ı savun, devrimi savun” kampanyası kapsamında çok sayıda etkinlik ve eylem organize edilecek. 11 Haziran'da ise her yerde eylemler gerçekleştirilecek.

Arjantin, Bolivya, Ekvador, Meksika ve Şili’de 8-19 Haziran tarihleri arasında “Kürdistan için küresel seferberlik” kampanyası çerçevesinde “Kürdistan’ı savun, devrimi savun” başlığı ile bir dizi etkinlik yapılacak.

Latin Amerikalı birçok aktivist, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürdistan’ı savunmaya çağırdı. Bu amaçla birçok ülkeden genç aktivistler görüntülü mesajlarla çağrılarda bulundu.  

Etkinlikler için sanal medyada da Kürdsitan’ı ve devrimi savunmaya çağıran afişlerle kampanya yürütülüyor.

“Kürdistan’ı savun, devrimi savun” sloganı ile yapılacak bazı eylemler şöyle:

Şili:

11 Haziran’da Bio Bio bölgesine Kürdistan temalı duvar resmi yapılacak.

19 Haziran’da Maule bölgesinde feminist kadın hareketleri, aynı kampanya çerçevesinde bir seminer verecek.

Arjantin:

11 Haziran’da Rosario kentinde Ermeni bir grup tarafından verilecek seminerde Kürdistan’da yaşananlar anlatılacak.

Meksika:

11 Haziran’da başkent Meksiko’da Kürdistan temalı duvar resmi yapılacak.

Oaxaca Ciudad, Sierra Sur Zapoteca, San Cristobal y Costa de Chiapas kentlerinde “Kürdistan’ı savun, devrimi savun” yazılı pankartlar asılacak.

Ekvador:

8 Haziran’da Quito Kültür merkezi içinde bulunan ulusal sinemada “Özgürlük için” filmi gösterilecek ve tartışmalar yürütülecek.

Bolivya:

El Alta ve La Paz kentlerinde bir radyo ve TV programında 11 Haziran günü bir çok katılımcı ile iki saat boyunca Kürt özgürlük mücadelesi tartışılacak.

Kürt halkıyla dayanışma içinde olan insanları, 11 Haziran 2022'de, nerede olurlarsa olsunlar, kendi zaman dilimlerine ve kendi seçtikleri yöntemlere uygun olarak, Türk Devletinin emperyal ve baskıcı politikasını reddetmeye çağırıyoruz.

 Abya Yala (Latin Amerika) Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun) Komitesi, "Kürt halkıyla dayanışma içinde olan insanları, 11 Haziran 2022'de, nerede olurlarsa olsunlar, kendi zaman dilimlerine ve kendi seçtikleri yöntemlere uygun olarak, Türk Devletinin emperyal ve baskıcı politikasını reddetmeye çağırıyoruz" diye belirtmişti.