Leipzig'de Newroz kutlaması

Leipzig’de yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Newroz ateşi yakarak mücadeleyi yükseltme mesajı verdi.

Almanya'nın Leipzig kenti Rabet Park’ta bir araya gelen Kürtler ve dostları, Newroz’u kutladı, depremzedeler ile dayanışma duygularını ifade etti.

Newroz şehitleri şahsında tüm özgürlük şehitleri ve depremde yaşamını yitirenler içinde saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşmalar yapıldı.

Siyasetçi Menderes Canbeg, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 50. mücadele yılı, Kürt halkının yeniden dirilişi ve direniş geleneğinin sürekliliğidir. Bu direniş Demirci Kawa’dan başlayıp Mazlum Doğan ve Zekiye Alkanlara kadar aralıksız devam ediyor. Mazlum Doğan'ın Amed zindanında teslimiyete karşı yükselttiği direniş bayrağının bizlere kadar ulaşıp zafere doğru ilerlemesidir” dedi.

Sömürgeci devletlerin Kurdistan’ı işgal ve Kürtlere yönelik soykırım saldırılarına da değinen Canbeg, şöyle devam etti:  “İşgalci güçler dört parça Kurdistan'da Kürt halkına saldırıyor. İran'da Jîna Emînî’nin katledilmesi ile başlayan direniş ile birlikte Kürtler zindanlara atılarak idama mahkum ediliyor. Irak'ta işgalci Türk devleti her gün kimyasal silah kullanıyor, Rojava'da DAİŞ zihniyetini yenilgiye uğratan özgürlük savaşçılarına karşı saldırılar yapılıyor.
Türkiye’de seçim sürecine girildiğine işaret eden Canbeg, “Bu seçimlerle AKP-MHP faşist rejimini tarihin çöp sepetine göndereceğiz, Önder Abdullah Öcalan'ı özgürlüğüne kavuşturacağız” diye vurguladı.

Akşam saatlerine kadar süren kutlama, "Newroz pîroz be " sloganı ile son buldu.