Luzern'de "Rojava Devrimi'ni savunacağız" yürüyüşü

Türk devletinin Rojava'ya yönelik son dönemde artan işgal saldırılarına karşı "Rojava Devrimi'ni savunacağız" şiarıyla İsviçre'nin Luzern kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

Rojava Komite ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) öncülüğünde Mühleplatz alanında Kürdistanlı ve İsviçreli herkesimden insan bir araya geldi.

Yürüyüş öncesi Rojava Komite adına yapılan konuşmada bundan 10 yıl önce kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik bir yaşam modelinin temellerinin atıldığı Rojava Devrimi'ni boğmak isteyen işgalci güçler ve ortaklarına karşı  devrimi savunacakları mesajı verildi.

CDK-Luzern Eşbaşkanı Ercan Güneş Bugün Avrupa devletlerinin gerek finansal açıdan gerekse silah satışlarıyla Rojava devrimine yönelik tehdit ve saldırılara ortak olduğunun altını çizerek "Bizler bu saldırılara karşı özgürlükçü paradigmayla yaratılan Rojava Devrimi'ni savunmayı sürdüreceğiz."  diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Rojava'ya yönelik saldırılara karşı Rojava'yı savunma çağrılarının yapıldığı sloganlarla kitle yürüyüşe geçti. Helvetiaplatz alanında düzenlenen mitingte Rojava'da enternasyonalist savaşçıların göndermiş olduğu sesli mesaj dinletildi.

Eylem sloganlarla son buldu.