Luzern ve Zürih'te PKK için imza toplandı

Kürdistanlılar, PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması için Luzern ve Zürih'te çok sayıda imza topladı.

PKK'nin terör listesinden çıkarılması talebiyle sürdürülen imza kampanyası İsviçre'de aralıksız devam ediyor. Kampanyayı sahiplenen Kürdistanlılar onlarca merkezde açtıkları stantlarla bir taraftan imza toplarken, Avrupa kamuoyuna bilgilendirme de yapıyor.

Kampanyanın sürdürüldüğü kentler bugün Luzern ve Zürih oldu.


LUZERN

Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri tarafından Bahnhofplatz'ta stant açıldı. Açılan stant gün boyu Luzern'de yaşayan Kürdistanlılar tarafından ziyaret edilerek sahiplenildi.
Kürt Özgürlük Mücadelesine ömrünü adamış, ilerlemiş yaşlarına ve ağır sağlık sorunlarına rağmen gün boyunca imza topladılar...
Hemen hemen tüm uzun yürüyüşlerde ve açlık grevlerinde bulunan özgürlük mücadelesinin emektarları, ANF'ye konuştu.
"Bizim çocuklarımız öldürülürken sessiz kalan bu devletler halkı için savaşanlara terörist diyorlar. PKK Kürt halkının kendisidir, Kürt halkı terörist değildir" diyen Fatma Töre (65), "Kendi özgürlüğümüz sağlanıncaya, barış gelinceye kadar, ömrüm yettiğince PKK'liyim demeyi sürdüreceğim" diye konuştu.
57 yaşındaki Barış Annesi Saliha Öcalan da "PKK terörist değildir. Bu liste bizim için geçersizdir. PKK biziz. Biz hep barışı savunduk, barışı savunan bir halk terörist olamaz. Biz bu gerçeği bu devletlerin gözüne sokana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.
67 yaşındaki Ali Töre ise "PKK'nin mücadelesine sahip çıkmamız barışa, demokrasiye, özgürlüğe sahip çıkmamız anlamına gelmektedir. PKK özgürlüktür, PKK barıştır, PKK demokrasinin adıdır. Bu devletler bunu iyi bilmelidir. PKK terörist değildir" diye belirtti.


ZÜRİH

Zürih kentinde her hafta kentin farklı bir merkezinde stant açılarak PKK'nin terör listesinden çıkarılması için imza toplanıyor. Bu hafta düzenlenen stant eylemini Beritan Kadın Meclisi üyeleri sahiplendi.
Stauffacher Meydanı'nda açtıkları stantta neden imza topladıklarına ve PKK'nin neden terör örgütü listesinden çıkarılması gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunduklarını söyleyen Beritan Kadın Meclisi üyesi Newroz Azad, "Kampanya amacına ulaşana kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz" dedi.