Mahir Mazlum Evry’de anıldı

Geçtiğimiz günlerde Zap’ta işgalcilere vurduğu etkili darbe sonrasında şehit düşen Mehmet Aslan (Mahir Mazlum), ailesinin de katılımıyla Paris’in Evry banliyösünde anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde, Avrupa’dan gerillaya katılan ve 24 Mayıs 2022’de Zap’ta Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eylemde şehit düşen Mahir Mazlum (Mehmet Aslan) için, ailesi ve yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmada Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitler üzerine, Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın Devrimci Halk Savaşı üzerine değerlendirmeleri ile şehitlerin konuşmalarını içeren sinevizyon izletildikten sonra Mahir Mazlum’un mücadele yaşamı üzerine konuşmalar yapıldı.

Mahir Mazlum’un Avrupa devrimci gençlik çalışmalarından Zap’a uzanan bir fedailik destanı olduğu belirtilen konuşmalarda, devamla şunlar ifade edildi: “O Önderliğin çocukluk hayallerinden süzülüp geldi. Halfeti topraklarında özgürlük tarihi ile mayalandı ve beslendi. Bir özgürlük kelebeği gibi kendi özüne doğru bir yürüyüş başlattı. Önce Almanya’ya gitti. Orada gençlik çalışmalarında yer aldı. 2014 yılında yönünü Kürdistan’ın kutsal topraklarına çevirdi. 8 yıllık gerilla mücadelesinde özel birlik eğitimlerinden geçti ve Apocu militan bir kişilik edindi. Her eylemin öncü militanı olarak görev aldı.  Bütün sorumluluklarını başarı ve zafer çizgisinde büyük bir moralle yerine getirdi. En son Zap Direniş Alanında Türk ordusunun işgaline karşı tarihi bir direniş sergileyerek, düşmana vurulan büyük darbelerde yer aldı. En son Kanîreş Direniş Alanında düşman mevzilerine karşı geliştirilen intikam operasyonunda başarıyla görevini yerine getirdikten sonra geri çekilme esnasında şehit düştü.”
Duygusal anların yaşandığı anma etkinliği “Şehîd namirin” sloganı ile sona erdi.