Mahir Mazlum ve Zap şehitleri Berlin’de anıldı

Zap direnişinde şehit düşen Mahir Mazlum ve şehitler için Berlin’de anma etkinliği düzenlendi.

Nav-Ber ve Dest-Dan Kadın Meclisi, 24 Mayıs günü Zap direnişinde şehit düşen Mahir Mazlum (Mehmet Aslan) ile Zap ve Avaşîn şehitleri için Almanya’nın başkenti Berlin’de anma etkinliği gerçekleştirdi.

Saygı duruşu sonrası “Şehîd namirin” sloganları ile başlayan anmada Nav-Berlin Meclis üyesi Mazlum Karagöz söz aldı. Karagöz; “İnsan şehitlerin arkasından ne söylese yetersiz kalır. Sözcükler kifayetsiz kalır. Ancak Kürt gençleri, Özgürlük Hareketi tarihi bir hesap soruyor düşmandan. Mahir Mazlum arkadaş da 24 Mayıs’da düşman saldırılarında şehit düştü. Onun şahsında tüm şehitleri saygıyla anıyoruz.

Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Hüseyin Güneş, Zap direnişinin önemine vurgu yaptı. Hüseyin Güneş, “Gençlerimiz bu kirli savaşta şehit düşüyor. Mahir Mazlum arkadaş da bu ayda şehitler kervanına katıldı. Zap’ta, Avaşîn’de, Gare’de korkunç bir savaş hüküm sürmektedir. Türk devleti ve yandaşları Barzani’yi de yanına alarak son teknolojik silahlarla Kürt gençlerine saldırıyor. Amaçları, burayı ele geçirip kendilerine bir alan yaratmak ve kendi militarist güçlerini yerleştirmektir. Yoldaşlarımız, canlarımız burada çarpışıyor ve direniyorlar. Bunlar inananlardır; hem Önder Apo’nun felsefesine hem de partiye canla başla inananlardır” ifadelerini kullandı.

Anma programına katılanlar için Mahir Mazlum’u anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu.

Anma programına katılanlara hitaben konuşan Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ise, “İnsan şehitleri anımsadığında örgütün değerlerini de anımsıyor. Eğer biz şehitlerin örgütün değerlerini oturtabilirsek hem toplumda birbirine karşı sevgi de gelişir, hem şehitlere, gerillaya destek de gelişir. Bu anlamda örgüt ölçülerini yeteri kadar oturtabildiğimizi söyleyemeyiz . Şehitlerin temiz yoluna yeteri cevap olduğumuzu söyleyemeyiz” dedi.

Nav-Berlin’de anma programı sonrası katılanlara yemek verildi.