Mantes-la-Jolie’de meşaleli yürüyüş

Paris banliyölerinden Mantes la Jolie’de bir araya gelen Kürdistanlılar, düzenledikleri meşaleli bir yürüyüşle 9 Ekim Komplosunu protesto etti, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünü talep etti.

Fransa’nın başkenti Paris’in Mantes-la-Jolie banliyösünde Uluslararası Komplo’yu protesto etmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek için meşaleli yürüyüş yapıldı.

Mantes-la-Jolie Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde organize edilen yürüyüşe onlarca Kürdistanlı katıldı. “Barış elçisi Abdullah Öcalan için Özgürlük” pankartı ile birlikte, üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu flamalar taşındı.

Yürüyüş boyunca Mantes-la-Jolie sokaklarında Fransızca “Öcalan’a Özgürlük” ve “Bijî Serok Apo” sloganları hiç susmadı. 

Mantes-la-Jolie istasyonundan büyük kiliseye kadar yürüyen kitle, burada tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra, İmralı’da sürdürülen tecridin sonlandırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için açıklamalar yaptı.

Önderleri özgür oluncaya dek alanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyen Kürdistanlılar eylemlerini ”Abdullah Öcalan’a Özgürlük” sloganı ile sona erdirdi.