Marsilya’da 3 devrimci için anma etkinliği

Mersin’de eylem gerçekleştiren fedailer ile Nagihan Akarsel, Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

26 Eylül’de Mersin’de fedai eylem düzenleyen Sara Tolhildan (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal (Emel Feremez) ile Süleymaniye’de katledilen Jineoloji Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel için Fransa’nın Marsilya kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen anma saat 14.00’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlendi.

Etkinlikte şehitler anısına bir köşe hazırlandı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile PKK’nin öncü kadrolarının resimleri asıldı.

Anma, şehit düşen üç kadın devrimci şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit Aileleri Komitesi adına yapılan konuşmadan sonra şehitleri anlatan sinevizyon gösterildi. Anmada Fransız bir kadın,  Nagihan Akarsel için yazdığı şiiri okudu.

Fransa Kürt Kadın Hareketi adına Zozan Serhat, yaptığı bir konuşma ile Barzani ailesinin ihanetini ve siyasi süreci değerlendirdi. Serhat, “Bu süreçte herkes elinden geleni yapmalıdır, başka bir çare yok” dedi.

Etkinlik, kitlenin attığı “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.