Marsilya’da işgal ve ihanete karşı yürüyüş

Marsilya’da TCŞ öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve kimyasal silah kullanımını teşhir etti.

Kürdistanlılar, Fransa’nın Marsilya kenti Canebiere Meydanı'ndan Viuex Port Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının üzerinde bulunduğu flamaların yanı sıra pankart, meşale ve dövizler taşıyan halk, Kürtçe ve Fransızca attığı sloganlarla Türk devletinin işgal saldırılarına destek veren KDP ihanetini kınadı, gerilla direnişini selamladı.

Eylem, TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) öncülüğünde gerçekleştirildi. Gençler Fransa hükümeti tarafından keyfi olarak engellenen etkinliklerini de kınadı.

Valilik binasına kadar yürüyen kitle, burada tüm Kürdistan Devrim Şehitleri anısına, Çerxa Şoreşê marşını okuyarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşu ardından gençler adına bir açıklama yapıldı; "Biz gençler, kadınlar ve Kürdistanlılar olarak gerilla direnişini sahipleniyoruz. Bundan sonra her yerde gerillayı sahiplenme kampanyasını başlatıyoruz. Bütün halklara çağrı yapıyoruz: İşgale karşı gerillanın direnişine sahip çıkın, gözlerinizi, kulaklarınızı bu işgale karşı kapatmayın."

1 Haziran Hamlesinin de selamlandığı açıklamada, Türk devletinin ve işbirlikçilerinin Zap ve Avaşîn’de yenilmeye mahkum olduğu vurgulandı.

Sık sık “Bijî berxwedana gerîla” sloganı atan kitlenin eylemi yaklaşık 1 saat sürdü.