Marsilya’da Kürtler ve dostları festivalde buluştu

Marsilya’da on bini aşkın Kürdistanlı ve dostlarının katılımıyla gerçekleştirilen 2. Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi, gerilla direnişi selamlandı.

Güney Fransa 2. Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali, Marsilya şehrinde on bini aşkın Kürdistanlı ve dostlarının katılımıyla kutlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük taleplerinin yükseldiği festivalde gerilla direnişi selamlandı.

Park la Roze’de gerçekleşen festivale Draguignan, Montpellier, Avignon, Toulouse ve Bordeaux’da yaşayan halk da katıldı.

Sabah saatlerinden itibaren alana akın eden halk arasında en çok dikkati çeken gençlerin yoğunlukta olmasıydı.

Festival programı, saat 13.00’da Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Ardından Marsilya Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanları halkı selamlayıp, festival tertip komitesine verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

Festivalde, Koma Aram, Hozan Menal, Hozan Rêber, Hozan Canê ve Şivan Perwer sahne aldı.

Konuşmacı olarak katılan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal,  “Biz finale geldik. Gerilla muazzam bir direniş sergiliyor. Bizim yapmamız gereken o direnişe layık olmak, sahiplenmek, Önder Apo’yu özgürleştirmektir” dedi.

Fransız dost kurumlar adına da konuşmalar yapılarak, Kürt Halk Önderi’ne özgürlük talep edildi ve sık sık Kürt Özgürlük Savaşçıları selamlandı.