Marsilya’da taziye ve anma

Marsilya’da Hakan Arslan için açılan taziyeden sonra Rêzan Amed ve Arslan için Arin Mîrkan Kadın Meclisi tarafından anma etkinliği yapıldı.

Şehit düştükleri açıklanan Rêzan Amed (Ümit Tarhan) ve Hakan Arslan (Welat Çiya ) için gün boyu süren taziye ardından Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde anma gerçekleştirildi.



Fransa’nın Marsilya kentinde, şehit Hakan Arslan için taziye açıldı. Taziyeleri şehidin ailesi kabul etti. Yüzlerce kişinin Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne akın ettiği taziyede şehit Rêzan Amed ile Hakan Arslan için şehit köşesi açıldı.  

Akşam saatlerinde ise Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde anma etkinliği düzenlendi.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından aile adına yapılan konuşmalarda, “Bizler şehitlerin yolunda ilerleyeceğiz, bu şekilde devrim mücadelesi devam edecektir” denildi. TJK-E üyesi Zozan Serhat da aileye başsağlığında bulunduktan sonra Kürdistan’da süren güncel savaşa ve siyasete dair bir konuşma yaptı.  

Ardından her iki şehit için hazırlanan sinevizyon izletildi. Salondaki kitle “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı.