Marsilya'da Uzun Yürüyüş binlerin katılımıyla tamamlandı

Marsilya’da Uzun Yürüyüş, binlerce kişinin katılımıyla üçüncü gününde tamamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu'nu protesto etmek için Fransa’nın Marsilya kentinde başlatılan üç günlük Uzun Yürüyüş üçüncü gününde sona erdi.

Yürüyüş Marsilya’daki Martigues Belediyesi önünde 10 Şubat günü başladı.
Yürüyüşe Marsilya, Montpellier, Draguignan, Bordeaux, Toulouse, Avignon ve Marignan’dan ilk gün 167, iki ve üçüncü gün yüzlerce kişi katıldı.
Belediye önünde yapılan saygı duruşunun ardından, bildiri okundu ve belediyeye bir dosya sunuldu.

Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinin yer aldığı yelekler giyen eylemciler, pankartlar taşıdı.

Kürt kadın hareketinin öncülük ettiği yürüyüş sırasında çok sayıda bildiri dağıtılırken, Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden afişler asıldı ve yüzlerce imza toplandı.

Yürüyüşün ilk günü Marignan Komünü Belediyesi önünde son buldu. İkinci günün sabahı Marignan’dan harekete geçen eylemciler, akşam saatlerinde St. Antoine İstasyonu'nda ikinci günü tamamladı.

St. Antoine’dan Marsilya’daki Canebiere Meydanı'na kadar ise bugün kitlesel bir yürüyüş yapıldı. Vieux Port'ta Marsilya Belediyesi'nin önünde miting ile devam etti. Mitingde Kürdistan devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı, ardından konuşmalar yapıldı ve üç günlük yürüyüş bir yurtseverin Abdullah Öcalan için hazırladığı şiiri okumasıyla tamamlandı.