GÖRÜNTÜLÜ

Marsilya’da yürüyüş: Önder Apo’yu sahiplen, gerilla etrafında kenetlen

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Marsilya’da gerçekleştirilen yürüyüşte, üç yılı aşkın bir süredir hiç haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü haykırıldı, gerilla direnişi etrafında kenetlenme çağrısı yapıldı.

Fransa’nın Marsilya kentinde 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürdistan’a Statü” şiarıyla yürüyüş ve miting gerçekleştirildi.

Gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Canabiere meydanında bir araya gelen kitle, Vieux Port meydanına doğru yürüyüş başlattı.

Yürüyüşte “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürdistan’a Statü”, “Avrupa Kürtler söz konusu olunca üç maymunu oynuyor” yazılı pankartın yanı sıra üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ve PKK flamaları taşındı. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıran Fransızca sloganların atıldığı eylemde Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişi selamlandı.

Vieux Port meydanında miting şeklinde devam eden eylemde Kürdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fransızca bildirinin okunması ardından ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Siyasetçi Fethi Serhad bir konuşma gerçekleştirdi. Serhad, şunları vurguladı: “Ömrünü barış için adayan Önder Apo üzerinde üç yılı aşkın zamandır mutlak tecrit uygulanıyor. Bütün hegemon devletler TC’nin bu soykırım sistemini destekliyor. Bizler buradan Önder Apo’nun fikirlerini sayesinde yaşama tutunmuş bir toplum olarak ona bağlılığımızı yineliyoruz. Tüm halkımızı Önder Apo’yu sahiplenmeye ve gerilla direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.”

Eylem, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları ile son buldu.