Maxmur’a destek için Berlin’de üç dalda spor müsabakası

Berlin’de Maxmur Mülteci Kampı ile dayanışma amacıyla 10 Eylül günü boks, Muay Thai ve K1 dallarında spor müsabakalarının olduğu bir etkinlik düzenlenecek.

Dövüş sporlarıyla dayanışma etkinlikleri gerçekleştiren THIRTYSIX FIGHTS isimli organizasyon, 2019’dan bu yana Rojava Kürdistanı’na destek vermek için bağış kampanyası düzenlemişti. Kampanya çerçevesinde toplanan 9 bin Euro, Rojava’nın Qamişlo kentinde protez üreten bir atölyeye gönderilmişti.

THIRTYSIX FIGHTS yeni bağış kampanyasını ise Türk devletinin saldırıları ile KDP ve Irak devletinin baskıları altında olan Şehîd Rustem Cûdî Mülteci Kampı (Maxmur Mülteci Kampı) için başlattı. Maxmur ile dayanışma için değişik spor dallarında müsabakaların olacağı ilk etkinlik, 10 Eylül Cumartesi günü Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenleniyor.

Berlin’in Kreuzberg semtinde bulunan SO36’da boks, Muay Thai ve K1 dallarında 14 sporcunun ringe çıkacağı etkinlik, saat 13.00’da başlayacak. Yarışmaların ardından aynı yerde bir kutlama etkinliği düzenlenecek.

Etkinlikte Kürt Kamuoyu Çalışmaları Merkezi Civaka Azad ile Kürdistan’da Adalet, Barış ve Umut Derneği ve Rheinmetall’i Silahsızlandırın İnisiyatifi temsilcileri de söz alacak.

THIRTYSIX FIGHTS Maxmur Mülteci Kampı için 10 bin Euro para toplamayı hedefliyor. Bağış kampanyasına katılmak isteyenler “Medis für Mexmûr” koduyla, Kurdistanhilfe e.V. isimli derneğin şu IBAN hesabına bağışlarını yapabilir: DE40 2005 0550 1049 2227 04

https://twitter.com/thirtysixfights/status/1557432945203372034