Medya Haber TV’den gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki

Medya Haber TV, sabah saatlerinde Amed merkezli olmak üzere gazetecilere yönelik gerçekleşen polis baskınlarına tepki göstererek, gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Medya Haber TV imzasıyla yapılan açıklamada “Bugün sabah saatlerinde Amed merkezli gerçekleşen polis saldırısıyla çok sayıda gazeteci gözaltına alındı. Güney Kürdistan'dan bazı basın-yayın organları ile havuz medyasından kimi kesimler, gazetecilere dönük saldırılara kılıf arama yarışına girdi. Söz konusu basın yayın organları tarafından meslektaşlarımıza dönük saldırılar ‘Stêrk TV ile Medya Haber TV'ye program yapmaları’ sözleriyle gerekçelendirildi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Altını çizerek hatırlatıyoruz ki; gözaltı tutanakları gözaltındaki meslektaşlarımızın avukatlarına dahi verilmedi. Ancak bazı basın yayın organları buna rağmen televizyonumuzu hedef göstermiş ve gazetecilik etiğine aykırı asılsız ‘haberlere’ imza atmışlardır.

Medya Haber TV olarak, 2017'de başladığımız yayın hayatımızda özgür basın geleneğinin ilkelerinden taviz vermemeye ve hakikatin izinden çıkmamaya özen gösterdik. Yayınlarımızı uluslararası gazetecilik standartlarında evrensel hak, hukuk ve adalet ölçüleri temelinde sürdürdük. Başta Kürt halkı olmak üzere dünya halklarının, ötekileştirilenlerin, kadınların, farklı inanç gruplarının, ezilenlerin, emekçilerin seslerini duyurma çabası içindeyiz.

AKP-MHP iktidarının toplum üzerinde uyguladığı baskı ve manipülasyona karşı hakikatin izinden çıkmayan yayıncılığımız her zaman AKP-MHP iktidarının saldırılarına maruz kaldı. Bugün gerçekleşen dezenformasyona dayalı bu haberlerde bunun önemli göstergelerindendir.

Televizyonumuzu hedef gösteren basın yayın organlarının karanlık çevreler tarafından servis edilen "haberlerini" şiddetle reddediyoruz.

Faşist iktidarın toplumdan gerçeği gizleme çabalarına karşı, gazetecilik ilkelerinden ve hakikatin izinden kopmayacağımızı bir kez daha demokratik kamuoyuna duyuruyoruz. Gazeteci arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, özgür basına dönük saldırılara hemen son verilmelidir.”