GÖRÜNTÜLÜ

Mike Arnott: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü kilit önemde

İskoçya Dundee Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Mike Arnott, "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü kilit önemde. Abdullah Öcalan'ın fikirleri dünyada ilham kaynağıdır" dedi.

69 Nobel ödüllü isimden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak iletişimsizlik haline yönelik tepkilerin yankıları devam ediyor. Global düzeyde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne destek mesajları da sürüyor.

İskoçya Dundee Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Mike Arnott, Nobel ödüllü isimleri selamladı ve İmralı tecridinin derhal sonlandırılmasını istedi.

Medya Haber'de Gazeteci Erem Kansoy’un sorularını yanıtlayan Arnott, “Barışın sağlanması için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şarttır” dedi.

Arnott, şunları söyledi:

"Bu isimler çok önemli ve dünyanın onayladığı isimler ayağa kalkıp, Öcalan’ın özgürlüğünü ve Türk rejiminin Kürt meselesini PKK ile görüşerek sonlandırmasını talep ettiler. 69 Nobel ödüllü isim gerçekçi ve mantıklı olarak PKK ve Türk devletini dialog masasına oturtmanın Öcalan olmadan mümkün olmadığını biliyorlar. Öcalan’ın muhteşem rolü ve kimliğinin çok iyi farkındalar. Kürt sorununun çözümü için Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmadan tek bir adım dahi atılamaz. Öcalan, olası bir diyalog masasında Kürt halkının tek temsiliyetidir. Öcalan olası bir barış sürecinin kaçınılmaz ve kabul gören tek ismidir, masada yerini alabilmesi için derhal özgürlüğünün sağlanması gerekiyor."

Arnott, şöyle konuştu: "Tüm dünyada Öcalan’ın durumuna ilişkin artık insanlar bilgi sahibidir. Bir lider olarak öneminin ve değerinin herkes farkındadır. Demokratik konfederalizm, ekoloji ve kadın özgürlükçü paradigması, ilerici ve devrimci inisiyatiflerin ilham kaynağı olmuş durumundadır. Tüm bu fikir ve felsefe Abdullah Öcalan’ın bizlere yazılarında sunduğu fikirlerdir. Dünya genelinde radikal, devrimci demokratik politikaların da günümüzde ilham kaynağı olan fikirlerdir. Kürt sorununun barışçıl çözümü için de Öcalan kilit isimdir."