Nagihan Akarsel’in katledilmesi BM önünde protesto edildi

Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel'in 4 Ekim günü Süleymaniye’de katledilmesi, BM önünde protesto edildi.

Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel'in katledilmesi İsviçre'de yaşayan Kürdistanlıların öfkesini artırdı. Dünden bu yana İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde Kürdistanlılar ve dostları alanlarda katliam karşısında tepkilerini dile getiriyor.

Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak 2021'den bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle oturma eylemi için bir araya gelen Kürdistanlılar, Nagihan Akarsel’in silahlı saldırı sonucu katledilmesini protesto etti.

"Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında sürdürülen eylemde Nagihan Akarsel şahsında Kürdistan özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Söz alan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mülkiye Aşırbaev, şunları söyledi: "Ne yazık ki her Çarşamba Önderliğimizin özgürlüğü için, şehitlerimiz, katledilen kadınlarımız ve çocuklarımız için geliyoruz buraya. Sülemaniye kendi  toprağımızdır ama biz kendi toprağımızda 11 kurşunla katledilebiliyoruz. Biz boyun mu eğeceğiz? Hayır, onlar istedikleri kadar bizi bitirmeye çalışsınlar biz asla bitmeyiz, tam tersi artacağız. Neden kadınları öldürüyorlar biliyor musunuz? Çünkü kadın yaşamdır, özgürlüktür. Kadınlar asla direnmekten vazgeçmezler. Onlar Nagihan arkadaşımızı öldürdüklerini sanıyorlar ama binlerce Nagihan, onun izinde, mücadelesinde jin, jiyan, azadî’yi haykırarak saf tutuyor bugün."

Aşırbaev'in konuşması sonrası kitle uzun süre Nagihan Akarsel'in katledilmesine karşı tepkilerini, attıkları sloganlarla dile getirdi.

Fransızca basın metnin okunmasının ardından oturma eylemine devam edildi.

Kürtler ve dostları, bu akşam itibarıyla Aarau, Luzern başta olmak üzere İsviçre’nin birçok merkezinde Nagihan Akarsel için YJK-S öncülüğünde alanlara çıkacak.