NAV-BEL ve CDK-S: Herkesi Landgraaf’a bekliyoruz

NAV-BEL Eşbaşkanı Arife Soysüren ile CDK-S Eşbaşkanları Selma Süren ve İsmail Kardaş “Kürdistanlılar ve dostlarını Cumartesi günü Landgraaf’a bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların en uzun soluklu ve görkemli buluşmalarından biri olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin bu yıl 30’uncusu düzenlenecek. 17 Eylül 2022 günü “İşgale ve soykırıma karşı Kürdistan’ı savunacağız, Önder Öcalan’ı özgürleştireceğiz” sloganıyla gerçekleşecek festival için Avrupa’nın dört bir tarafından Kürdistanlılar Hollanda’nın Landgraaf kentine akacak.

Belçika Kürdistan Toplulukları Demokratik Konseyi (NAV-BEL) Eşbaşkanı Arife Soysüren ile İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanları Selma Süren ve İsmail Kardaş da, ANF aracılığıyla Kürdistanlılar ile dostlarını Cumartesi günü Landgraaf’a beklediklerini belirterek, bu yılki buluşmanın önemine dikkat çekti.

Kürt halkının ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin zorlu bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak sözlerine başlayan NAV-BEL Eşbaşkanı Arife Soysüren, “Bu süreç var olma veya yok olma süreci olarak kabul ediliyor. Bundan dolayı vereceğimiz tepkiler ve duruşumuz, bu sürecin gidişatını belirleyecektir” dedi.

Kürdistan dağlarında özgürlük gerillalarının büyük kahramanlıkla direndiğini ifade eden Soysüren, devamla şöyle konuştu: “Haklı olarak gerillamız, onların sesi olmamız konusunda beklenti içerisinde. Fakat biz bu beklentiyi ne kadar yerine getiriyoruz, gerillanın direnişine ne kadar sahip çıkıyoruz? Onların mücadelesini ne kadar dünyaya duyuruyoruz ve direnişlerinin sesi oluyoruz? Öncelikli olarak hepimizin kendimize bu soruları yöneltmesi lazım.”

BELÇİKA’NIN 4 KENTİNDEN OTOBÜSLER KALKACAK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için verilen mücadeleye ve sergilenen direnişe de vurgu yapan NAV-BEL Eşbaşkanı Arife Soysüren, “Önderimizin fiziki özgürlüğünün bizim için ne kadar yaşamsal önemde olduğunu hatırlatmak lazım. Bundan dolayı bu yıl 30’uncusunu düzenlediğimiz festivali, onun özgürlüğü için verilen mücadeleye adadık. Bunu unutmayarak, herkesin Önderliğimizi fiziksel olarak karşılama coşkusuyla festivale katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Festival için Charleroi, Liege, Anvers ve Brüksel kentlerinden 17 Eylül günü sabah saatlerinde otobüslerin kalkacağını söyleyen Soysüren devamla şu bilgileri verdi: “Otobüslerimiz, daha önceki festivaller için hareket ettiği noktalardan kalkacaktır, halkımız biliyor. Sadece Belçika’da değil, bütün Avrupa ülkelerinde yaşayan halkımızı, yurtseverlerimizi ve devrimcileri bu festivale davet ediyoruz.”

CDK-S: DİRENİŞİ BÜYÜTMEK İÇİN LANDGRAAF’TA OLALIM

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanları Selma Süren ve İsmail Kardaş da ortak bir açıklama yaparak, herkesi 17 Eylül günü Hollanda’nın Landgraaf kentinde beklediklerini belirtti. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın verdiği tarihi direnişe dikkat çeken Süren ve Kardaş, 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin de bu çerçevede ele alınması gerektiğini ifade etti.

Avrupa’da yaşayan Kürtlerin 30 yıldır sürdürdüğü festival geleneğine vurgu yapan CDK-S Eşbaşkanları devamla; “Kapitalist modernitenin merkezi olan Avrupa uygarlığının bağrında onlarca yıldır Kürtler kültürlerinden, sanatlarından ve renklerinden vazgeçmedi. 30 yıldır ise festival geleneğiyle Kürtler estetik ve moral kaynağı oluyor” dedi.

Bu yılki festivalin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne adandığı için daha büyük anlam taşıdığını belirten Eşbaşkanlar, son olarak şu çağrıda bulundu: “Dağda, zindanda ve dört parça Kürdistan’ın her karışında direnen gerillaya, halka ve Önderliğimize layık olmanın bilinciyle bu yılki festivale İsviçre’de yaşayan Kürdistanlıları, dostlarımızı ve tüm enternasyonalistleri, büyük coşku ve moral günümüzde yanımızda olmaya çağırıyoruz.”