NAV-DEM onbinleri Strasbourg’a çağırdı

NAV-DEM Eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunu kınayarak, 16 Şubat’ta onbinleri Strasbourg’da tecride ve komploya karşı yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da esaret altına alınmasıyla sonuçlanan uluslararası komplonun 20’nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, komplocuları kınadı ve Strasbourg’da yapılacak yürüyüşe çağırdı.

NAV-DEM, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 20 yıl önce uluslararası komployla esaret altına alındı. Bu komploya katılan tüm devletleri, siyasi güçleri şiddetle kınıyoruz. Komplo Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının özgürlük hareketini ve mücadelesini tasfiye etmeye yönelik yapıldı” dedi.

Açıklamada, “Komploya katılan tüm devletlerin ve siyasi güçleri insanlık suçu işlemiştir. Bu güçler Kürt halkının mücadelesi karşısında yenilgiye uğrayacakları gibi, tarihe de suçlular topluluğu olarak geçeceklerdir” ifadeleri kullanıldı.

NAV-DEM, devamla şunları belirtti: “Komplo uluslararası güçlerin Ortadoğu'ya müdahale öncesi alternatif bir devrimi yok etmeyi amaçlaması yanında Türkiye'yi bu müdahalede kullanmak için gerçekleştirilmiştir. Kürt Halk Önderi A. Öcalan'ı etkisizleştirerek kürt Özgürlük Hareketi'nin tasfiye edileceği hesaplanmıştır. Ancak zamanın ABD dışişleri bakanı Madeleine Albright’ın belirttiği gibi beklemedikleri halk sahiplenmesi daha baştan bu komployu boşa çıkarmıştır. Tarihte hiç bir Önderliğe sahiplenmediği kadar Kürt halkı Önderliğine sahip çıkmıştır. Kürt halkı Önderliğine sahiplenmek için hem Kürdistan'ın her yerinde hem de Kürtlerin yaşadığı tüm ülkelerde ayağa kalkmıştır. “Güneşimizi Karartamazsınız” sloganıyla geliştirdikleri direnişle Önderlikleri etrafında ateşten barikat kurmuşlardır. Komplo sürecinde ayağa kalkan halkımız ve bu direnişte şehit düşenler bu komplonun başarılı olmayacağını daha ilk günden dünyaya ilan etmişlerdir. Bu süreçte başta yaşam tehlikesi sınırında olan DTK Eşbaşkanı ve Colemerg (Hakkari) Milletvekili sayın Leyla Güven olmak üzere, zindan direnişçileri, Strasbourg, Hewler, Galler, Kanada ve Avrupa'nın değişik yerlerinde süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren ve direnen halkımızı bir daha saygıyla selamlıyor, komploya karşı mücadelede şehit düşenleri minnetle anıyoruz.”

Kürt halkı ve özgürlük hareketinin 20 yıldır komploya karşı büyük bir mücadele verdiğini belirten NAV-DEM, “Halkın Önderliğine sahiplenmesi, her zaman en yüksek düzeyde olmuştur. Halkımız komployla birlikte Önderliğine daha fazla sahiplenmiştir” diye ekledi.

Açıklama şöyle devam etti: “Komplocular Önderlikle halkın, Önderlikle örgütün bağını kopararak özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi hesaplamışlardı. Ancak Kürt Halk Önderi A. Öcalan'ın olağanüstü sabırlı büyük direnişi, Halkımızın Önderliğine daha fazla bağlanmış olması, Özgürlük Hareketimiz daha da güçlenmiş ve özgürlüğüne her zamankinden daha fazla yaklaşmıştır.

Komplo, Kürt Halk Önderi A. Öcalan'ın ve Kürt Özgürlük hareketinin Ortadoğu'daki etkisini kırmak isterken bugün Öcalan'nın ideolojik-politik çizgisi tüm Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir. Böylece Öcalan'ın ‘Tarihsel komplolar gelişmeleri durdurmaz daha da hızlandırır’ tespiti ve öngörüsü gerçekleşmiştir.

Komploya karşı verilecek en iyi cevap her zaman mücadeleyi yükseltmekle ve Kürt Halk Önderi A.Öcalan'ın demokrasi, özgürlük ve sosyalizm çizgisini Ortadoğu'da etkili kılmakla olur. Komploya karşı 20 mücadele yılı bu konuda önemli başarılar elde etmiştir. Şimdi bu başarıları komploya karşı 21. Mücadele yılında Bu gün Sömürgeci Faşist TC devletine karşı verilen şanlı direniş savaşı, Kürdistan'ın tüm parçalarında halkımızı özgür ve demokratik yaşama kavuşturma ve Ortadoğu'yu demokratikleştirme doğrultusunda zafere taşıyacaktır. Kürt halkını özgürleştirme mücadelesi aynı zamanda kürt halk Önderi A. Öcalan’ı özgürleştirilmesi temelinde yürütülecektir. Çünkü A. Öcalan'ın özgürlüğüyle halkımızın özgürlüğü birlikte gerçekleşecektir. Bu temelde komplonun 20. yıldönümünde Öcalan'ı özgürleştirme mücadelesi zirveleştirilecektir.

Komplo 21. yıla girerken tüm halkımızı ve dostlarını Önder Apo'yu sahiplenmek ve özgürleştirmek için her yerde alanlara çıkarak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Avrupa’da halkımızın ve enternasyonal güçlerin komploya karşı gerçekleştirdikleri uzun yürüyüş eylemleriyle birlikte Kürtlerin bulunduğu her alanda geliştirilip büyütülerek yaygınlaştırılmalıdır. Kürt Halk Önderi A. Öcalan'ı sahiplenme ve özgürleştirmek için gerçekleştirilen eylemlerle soykırımcılığa karşı mücadele haline getirmenin kararlılığı olarak en güçlü biçimde gerçekleştirilmelidir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, her zaman kazanmayı hedefleyen bir devrimci tarza sahip olmuştur. Biz de 2019 yılını Önderliğimizin tarzıyla mutlaka kazanma yılı haline getirmeliyiz. 16 Şubat'ta Kürt halk Önderi A. Öcalan'ın özgürlüğü için Strassbourg'ta yapılacak Avrupa merkezli etkinliğe 'Tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım, Kürdistanı Özgürleştirelim’, ‘Her yer Önderlik her yer Özgürlük' şiarıyla 7'den 70'e herkesi en üst seviyede katılmaya çağırıyoruz.”