NRW’de 3 günlük yürüyüş Dortmund’da başladı

Almanya’nın NRW eyaletinin farklı merkezlerinde planlanan üç günlük yürüyüşün ilk günü Dortmund’da yapıldı. KON-MED Eşbaşkanı, Kürt kurumlarını ve renklerini yasaklayarak İmralı tecrit sistemini kendi ülkesinde uygulayan Almanya hükümetini uyardı.

Almanya'nın NRW (Kuzey Ren Vestfalya) eyaletinde FED-MED ve YJK-E NRW öncülüğünde “Önder Apo’ya özgürlük, özgürlük kazanacak” şiarıyla 3 günlük uzun yürüyüş, Dortmund şehir merkezinde yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla başladı. Önder Apo’ya özgürlük pankartı ve fotoğraflarının taşındığı yürüyüş coşkulu bir şekilde şehrin en işlek merkezlerinde saatlerce devam etti.

Gün boyunca kurum temsilcileri konuşmalar yaparak hazırlanan bildiriler okudu.
Eyleme katılan YJK-E Sözcüsü Ayten Kaplan ve KON_MED Eşbaşkanı Engin Sever, birer konuşma yaptı.

Ayten Kaplan şöyle dedi: “Kürt halkına karşı başlatılan soykırım saldırıları gün geçtikçe kapsamı genişletilerek devam ediyor. Türk devleti topyekun imha saldırısını hedeflemektedir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit de bu saldırılara bağlı olarak yürütülmektedir. Demokrasi, insan hakları ve hukuk hiçe sayılarak Türkiye’de yaşayan halklar yok edilmek isteniyor. Tüm bu saldırıları gören Avrupa devletleri ve bizzat Almanya hükümeti, sessizliğine devam ediyor. Bu nedenle Kürdistanlı halklar aralıksız olarak eylem yapmaya devam ediyor.

KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever ise, “Önder Apo 23 yıldır ağır bir tecrit sisteminde tutulmaktadır. Tecrit, Önderliğimizin şahsında Kürdistan kalkına uygulanmaktadır. Kürt halkı için Önder Apo özgür yaşamı temsil ediyor. Bundan dolayı bir an önce fiziki özgürlüğünün sağlanması gerekmektedir. Uluslararası komploda yer alan Almanya başta olmak üzere tüm ülkeler, tecride sesiz kalarak desteklemektedirler. Almanya hükümeti, Kürt kurumlarını ve renklerini yasaklayarak İmralı tecrit sistemini kendi ülkesinde uygulamaktadır. KON-MED olarak Önder Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit sistemini kabul etmiyoruz. Almanya hükümeti bir an önce Kürt halkına ve onun iradesi Önder Apo’ya karşı geliştirdiği anti demokratik saldırılardan vazgeçmeli. Faşist Türk devletine net tavır almalıdır” ifadelerini kullandı.

Uzun yürüyüşün birinci günü, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

Eylem 2. gününde 11 Şubat 11.00-17.00 saatleri arasında Köln, Heumark’ta devam edecek.

12 Şubat günü ise saat 13.00’da Düsseldorf DGB Haus önünde final yürüyüşü düzenlenecek.