NRW’de uzun yürüyüşün 2. gününde polis engeli

Köln’de yapılmak istenen uluslararası komplo karşıtı yürüyüş Abdullah Öcalan’ın posterleri bahanesiyle polis engeline takıldı. Engin Sever, Almanya hükümetinin kendi ülkesinde İmralı sistemini uyguladığını belirterek, siyasi yasak ve engellemeleri kınadı.

Almanya'nın NRW (Kuzey Ren Vestfalya) eyaletinde Fed Med Federasyonu ve YJK-E NRW öncülüğünde “ Önder Apo’ya özgürlük, özgürlük kazanacak” şiarıyla 3 günlük uzun yürüyüş, 2. Gününde Köln Heuemark’ta yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla başladı.

Polis, yürüyüşe geçen kitlenin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşımasına izin vermedi.

Posterleri taşımakta ısrar eden eylemciler, Heuemark’ta iki saat boyunca “Önder Apo irademizdir, kimse yasaklayamaz “ sloganları ile eyleme devam etti.
KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever, polisin aldığı tutumun siyasi olduğunu vurguladı.

ALMANYA İMRALI TECRİT SİSTEMİNİ ÜLKESİNDE UYGULUYOR

Sever, şu sözlerle tepki gösterdi: “23 yıldır Kürt Halk Önderi Rêber Apo üzerinde sürdürülen tecrit sistemi aynı şekilde Almanya’da da sürdürülmektedir. Almanya hükümetinin aldığı siyasi kararlarla Kürt düşmanlığı her alanda devam etmektedir. Demokrasi ve insan haklarından bahseden hükümet, Kürt kurumlarını kültürünü ve iradesini yasaklayarak, İmralı tecrit sistemini Almanya’da uygulamaktadır.
Uluslararası komplo sürecinde yer alan devletlerin hiçbiri amacına ulaşamamıştır. Milyonlarca halkın iradesi tecrit altında tutulamaz . Bu nedenle bulunduğumuz her yerde Önderliğimize, varlığımıza ve onurumuza sahip çıkacağız. Kürt Halk Önderi, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigması ile tüm Ortadoğu’ya ve dünyaya yayılmıştır. Bunun önünü hiçbir devlet alamaz. Kürt halkı için Önder Apo, özgür yaşamı temsil ediyor. Bundan dolayı bir an önce fiziki özgürlüğünün sağlanması gerekmektedir. Almanya Kürt kurumlarının çatı örgütü KON-MED olarak uygulanan siyasi yasak ve engellemeleri şiddetle kınıyoruz. Almanya hükümeti bir an önce yasakçı ve anti demokratik uygulamalarına son vermelidir. Kürt kurumlarını ve renklerini yasaklayarak İmralı tecrit sistemini Almanya’da uygulamaktan vazgeçmelidir, faşist Türk devletine karşı net tavır almalıdır.”
Eylem, atılan “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

YARIN DÜSSELDORF DGB HAUS ÖNÜNDE PROTESTO
Uluslararası komplo karşıtı etkinlik, üçüncü gününde yarın (12 Şubat, Cumartesi) saat 13.00’da, eyalet başkenti Düsseldorf’ta DGB Haus önünde yapılacak kitlesel yürüyüşle sona erecek.