Onbinler Strasbourg’da Öcalan ve Efrîn için toplanıyor

Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplonun 19’uncu yıl dönümünü ve Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Avrupa’nın birçok ülkesinden onbinlerce kişi Strasbourg’da toplanmaya başladı.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları 15 Şubat uluslararası komplosunu ve Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını protesto etmek için Fransa’nın Strasbourg kentindeki Merkez Tren Garı boyunca uzanan Boulevard de Nancy ve Boulervard de Metz’de toplanmaya başladı.

ONBİNLER STRASBOURG’A AKIYOR

Sabah saatlerinde Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, İsviçre, Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları yürüyüş ve mitingin yapılacağı Strasbourg’a otobüs ve özel araçlarla akın ediyor. Ellerindeki Öcalan posterleri ve PKK, KCK, PKK, YPG, YPJ, TJK-E bayrakları ile Strasbourg caddelerinde renkli görüntüler oluşturan binlerce kişi, Öcalan lehine attıkları sloganlarla yağan aşırı yağmura aldırış etmeden yürüyüşün başlayacağı alanda toplanıyor.

EFRİN DİRENİŞİ SELAM DURUYORLAR

Aşırı yağmur altında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, hep bir ağızdan söyledikleri marşlar ve hep bir ağızdan attıkları “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları eşliğinde halaya durarak, Efrîn direnişine selam gönderiyor. Kürt Halk Önderi Abdullah’a yönelik uluslararası komploya sert tepki gösteren kitlenin Türk devletine karşı öfkesi dikkat çekiyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Toplanma alanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alan Fransız polisi, yer yer yürüyüş ve toplanma güzergâhı üzerine çıkacak ara yolları panzerlerle kapatması dikkat çekiyor. 

Alanda toplanan onbinler, ilerleyen saatlerde 15 Şubat uluslararası komplosunu ve Türk devletinin Efrin’e dönük işgal saldırılarını protesto etmek için dev bir mitingin gerçekleşeceği Rue des Vanneaux miting alanına doğru yürüyüşe geçecek.