OPCW önünde nöbet tutan Xoşnav Ata’ya, KONGRA-GEL’den ziyaret

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Hollanda’nın Den Haag kentindeki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önünde nöbet eyleminde bulunan Xoşnav Ata’yı ziyaret etti.

Türk devletinin kimyasal saldırılarında yeğenleri Gülperin Ata ve Mihriban Ata’yı kaybeden Xoşnav Ata, iki ayı aşkın bir süredir OPCW önünde nöbet eylemi gerçekleştiriyor. Ata, Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı OPCW’nin harekete geçmesini ve soruşturma açmasını istiyor.

Ata’yı eyleminin 71’inci gününde KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ziyaret etti.

Kartal ziyareti sırasında Ata ile dayanışmasını ifade ederken, “Türk devletinin halkımıza karşı terör estirmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Kartal, Türk devletinin Kürt halkının varlığını, dilini, kimliğini, kültürünü kabul etmediğini, direnen Kürdü ise tüm olanakları ile bastırmaya çalıştığını kaydetti.

Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahlar kullandığını hatırlatan Kartal, birçok heyetin bölgede inceleme yapmak istediğini ancak KDP tarafından engellendiğini belirtti.

Kartal, Ata’nın eylemini selamlarken “Yüreğimiz sizinle, sonuna kadar yanınızda olacağız” dedi.

Xoşnav Ata ise 71 gündür bu eylemde olduğunu hatırlatarak, “Kürtler dünyanın her yerinde adalet için mücadele ediyor. Biz de burada adalet arıyoruz” diye konuştu.

Adalet mücadelesine yönelik engellere de tepki gösteren Ata, “Kürtler artık eski Kürtler değildir. Abdullah Öcalan gibi bir önder var. Onun felsefesi ve ideolojisiyle örgütlenen gerilla başarıyı getirecektir. Düşmanlarımız da zafer dışında bir seçenek bırakmadı” şeklinde konuştu.