Oslo’da komploya karşı protesto yürüyüşü

Başkent Oslo’da Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23. yıl dönümü vesilesiyle protesto yürüyüşü düzenlendi.

Norveç’in başkenti Oslo’da 15 Şubat komplosu yürüyüş ile protesto edildi.
Oslo NCDK tarafından organize edilen eylem vesilesiyle merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Parlamento binası önüne kadar yürüdü, ardından miting düzenledi.

Yürüyüşe Solidaritet med Kurdistan temsilcileri de destek verdi. Kadınların en önde yer aldığı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen dev pankart taşındığı eylemde, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Frihet for Öcalan” (Öcalan’a özgürlük), “Fred i Kurdistan ( Kürdistan’a barış)”, “Kahrolsun NATO destekli 15 Şubat komplosu ”, “Terörist Erdoğan” " NATO, Türkiye Kürdistan’dan defolun" sloganları atıldı.

Parlamento önünde Oslo Halk Meclisi Eşbaşkanları Ayser Yüce ve Bavê Hesen ile Kürdistan Tutsaklar Federasyonu Temsilcisi Fexredin Lutfi, halka hitaben Kürtçe ve Norveçce komplonun 23’üncü yılına dair birer konuşma yaptı.

Mitingin sonunda Oslo NCDK Kültür Komitesi tarafından hazırlanan müzik etkinliği düzenlendi. Stranbêj Welat Kobanê ve Çocuk Korosu şarkılar seslendirdi.

Eyleme büyük ilgi gösterildi.