Paris’te 15 Şubat komplosuna karşı eylemler

Başkent Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde “Bi peşengtiya ciwanên Apoyî em ê komployê perçe bikin” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirilirken, Saint Michel köprüleri ve Bastille meydanına da “Abdullah Öcalan’a özgürlük” pankartları asıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altına alınmasıyla sonuçlanan uluslararası 15 Şubat 1999 komplosu kapsamında eylemler devam ediyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde “Bi peşengtiya ciwanên Apoyî em ê komployê perçe bikin” şiarıyla bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle akşam saatlerinde bir yürüyüş gerçekleştiren gençler, halkın da katılımıyla Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile yürüyüşe geçti.

Eylemde dev bir Abdullah Öcalan’ın resminin ve “Liberte Pour Öcalan” yazılı pankart ve PKK flamaları taşındı.

Yaklaşık bir saat süren eylem, gençlerin “Tüm Kürt gençleri fedaş ruhuyla alanlara akmalıdır” çağrısı ve sloganlarla sona erdi.

Öte yandan Villiers Le Bel sokaklarındaki duvarlara yine aynı taleple görüntüler yansıtıldı. Çevreden yoğun ilgi gören eylem, yaklaşık bir saat sürdü.

Başka bir eylemde ise Paris'in en işlek yeri olan Saint Michel köprülerine ve Bastille meydanına “Abdullah Öcalan’a  özgürlük” pankartları asılarak 15 Şubat Uluslararası komplosu kınandı. 

Eylemde “Öcalan’a özgürlük”, “Kürdistan için siyasi çözüm” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.