Paris’te 3 günlük yürüyüşün startı verildi

Uluslararası komploya karşı Paris'te 3 günlük yürüyüşün startı verildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde, Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999'daki uluslararası komploya karşı 3 günlük yürüyüşün startı bugün verildi.

Drancy Tren Garı önünde bir araya gelen Kürdistanlıların kortejinde önde kadınlar yer aldı. "Öcalan için Özgürlük, Hemen Şimdi” pankartı ile birlikte Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu bayraklar da taşındı.

Yürüyüş boyunca “Libéré Öcalan (Öcalan’a Özgürlük)” sloganları susmadı ve eylem çevre halkının da ilgisini çekti. Yürüyüşte Fransızca bildiri okunup ve dağıtıldı.

'ÖNDERİMİZ SAYESİNDE BİR GÜCE ULAŞTIK'

Drancy Belediyesi önüne gelindiğinde CDK-F ve TJK-F adına açıklamalar yapıldı. CDK-F adına konuşma yapan Necmettin Demiralp, “Kürt halkı ilk kez Rêber Apo öncülüğünde belli bir güce ulaştı, bir özgürlük umudu doğdu. Ve bunu gören egemen devletler buna müdahale edip Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ahlaksızca bir komplo gerçekleştirdi. Bilinsin ki Önder Apo bir felsefecidir, bir sosyologdur, bir ideolog ve bir bilim adamıdır. Onun için bu sesi kesmek istediler. Önderimizin hâlâ tecrit altında olması ve özgürlüğüne kavuşturulmaması da bir utançtır.”  dedi.
Demiralp, 12 Şubat’ta saat 12.00'da République Meydanı'nda başlayacak yürüyüş için de çağrıda bulundu.

TJK-F adına konuşma yapan Fevziye Erdemirci de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür kalana dek alanlarda olacaklarını dile getirdi. Erdemirci, 12 Şubat’ta yapılacak yürüyüşe de tüm kadınları davet etti.