Paris'te İmralı tecridi protestosu: Önder Apo'yu özgürleştirelim!

İmralı tecridine karşı alanlara çıkan Paris'teki Kurdistanlılar, "Hamleyi sahiplenelim, Önder Apo'yu özgürleştirelim" mesajını verdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Gare de Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde bulunan Villeneuve Demokratik Halk Meclisi, İmralı tecridine karşı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "Önder Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi"ne dikkat çekilerek, "26 yıldır İmralı'da tecrit altında tutulan, son 40 aydır hiçbir haber alınamayan, mutlak iletişimsizlik uygulanan Önderliğimizin ailesi ve avukatlarıyla görüşebilmesi için şantaj yapılmasını lanetliyoruz. Kürt halkı bu ahlaksızlığı kabul etmiyor" denildi.

Açıklamada şu mesajlar verildi: "Kirli çıkarlarınızı Kürt Halkı üzerinden kullanamazsınız. Son dönemlerde Fransa da çıkarları gereği Kürt gençlerini, Kürt aktivistlerini Türkiye'ye iade ediyor. Biz Kürt halkı olarak Fransa devletine karşı kriminal bir suç işlemiyoruz. Bizler politik sığınmacılarız ve işgal edilen ülkemizin özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Yeni seçilen hükümete çağrımız, eski hükümeti örnek almayın, Türk devleti ile çıkarlarınız için Kürtleri kullanmayın. Erdoğan'ın yarattığı insanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı biz savaştık."

'KESİNTİSİZ EYLEM' ÇAĞRISI

Açıklamada şu çağrı da yapıldı: "Önderliğimiz ve Kurdistan özgür olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Onurlu, şerefli her Kürt, her insan Özgürlük Hamlesine sahip çıkmalı, hamle sonuç alıncaya kadar kesintisiz olarak eylemliliğe devam etmelidir."

Basın açıklaması "Bijî Serok Apo" sloganları ile son buldu.