Paris’te tecride karşı yaşam platformu oluşturuldu

Fransa'nın başkenti Paris'te birçok kurum temsilcileri bir araya gelerek Fransa tecride karşı yaşam platformu oluşturuldu.

"Leyla Güven ve arkadaşlarının açlık grevi direnişlerini sahiplenelim" sloganı ile oluşturulan, tecride karşı yaşam platformu Fransa üyeleri saat 18.00'de bir basın açıklaması yaparak oluşumunu ilan etti.

ACTIT, CDK-F, HDK-A, ADHK, Fransa Partizan, SYKP, TJK-F, SKB, FEDA, CİK ve Pazarcık- Elbistan halk evi kurum temsilcilerinden oluşan platform, Strasbourg Saint Denis metrosu yanında bir basın açıklaması yaptı.

DTK eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan zindanlarda, Avrupa ve dünyada gün geçtikçe yayılan açlık grevi direnişçilerinin sesi olmak üzere oluşturulan Fransa tecride karşı yaşam platformunun yaptığı açıklamada şunlar belirtildi: “Avrupa’daki demokratik kurum ve kişiler bugüne kadar çeşitli eylemliklerle tecride karşı bu haklı direnişi sahiplendiler. Ancak gelinen aşamada bu sahiplenme yetersiz kalmaktadır. Direnişin Avrupa’daki toplumsal desteğini alması, taleplerin kabul edilmesi için birleşik mücadeleyi geliştirmek temel hedefimizdir.

Bu hedef doğrultusunda önümüze çok yoğun eylem planı koyarak, açlık grevi eylemlerinin sesi olacağız, tecridi kıracağız".

Faşizme karşı birleşik mücadele ile tecridi kırmanın mümkün olduğunun belirtilen açıklamanın ardından platform üyesi 18 kişinin katılımı ile Paris Demokratik Kürt Toplum merkezi lokalinde, açlık grevlerine destek amacıyla üç günlük açlık grevi eylemi başlatıldı.

Platform sözcüleri, Paris'te başlayan açlık grevi eylemi Cumartesi ve Pazar günleri saat 11.00 ile 18.00 arasında Republique Meydanında çadır eylemi yapılacağını belirterek tüm herkesin bu eylemlere güçlü katılma çağrısında bulundu.