GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te tecride ve ihanete karşı miting

Gare de les’te düzenlenen mitingde, İmralı sistemi çökene kadar, Kürt sorununa çözüm sağlanana kadar alanlardayız ve direneceğiz” mesajı verildi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ile Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) çağrısı ile başkent Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ve Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları protesto edildi.

Gare de lest önünde düzenlenen mitinge yüzlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı. Miting, Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından konuşmalar yapıldı. 

TJK-F adına söz alan CDK-F Eş Başkanı Xanê Akdoğan, mitinge katılanları selamlayarak, şunları söyledi: “42 aydır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir şekilde haber alınamıyor. Bu sürdürülen tecrit sadece Önderliğe yönelik değil bize yöneliktir de Tecrit, soykırım konsepti temelinde yürütülüyor. Bir yandan tecrit sürdürülürken Kürdistan ihanetçiler eliyle işgal ediliyor. Kürdistan topraklarında işgal saldırılarına ve kullanılan kimyasallara karşı müthiş bir mücadele sergileyen Özgürlük Savaşçıları, özgür dağları Türk askerlerine ve onun destekçilerine dar etmeye devam ediyor. TC devleti ölülerini gizleyip başka yollarla öldüklerini öne sürüyor.  Bu sayede savaşta yenik durumunu gizlemeye çalışıyor ama tüm dünya yenildiklerinin ve o dağlarda sıkıştıklarının farkında. Kürdistanı Türk devletine peşkeş çekmeye çalışanlar da onlar gibi yenilmeye mahkumdur.” 

CDK-F’nin diğer eşbaşkanı Şahin Polat ise; işgale, işbirliğine, ihanete ve İmralı işkence sistemine karşı seslerini gür çıkartmak ve her zaman iradelerinin arkasında olduklarını bir kez daha beyan etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: “İşgal için dünyanın dört bir tarafından topladıkları çeteleri, arkalarına sığındıkları uluslararası güçler ve yerel işbirlikçileri de dahil bize karşı elindeki her türlü taktiği kullanarak saldıranlar iyi bilsinler geri adım atmadık, diz çökmedik ve çökmeyeceğiz. 42 aydır hiçbir haber almadığımız milyonlarca Kürdün ‘irademdir’ diyerek beyanatta bulunduğu Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin açık bir şekilde hayata geçmesini sağlayan kurumların başında CPT ve Avrupa Konseyi gelmektedir. Yaptığımız bütün başvurular çeşitli bahaneler ile geçiştiriliyor. Nobel ödüllü 69 kişinin başvurusundan sonra bile ciddiyetsiz bir açıklama yaptılar. Buradan bir kez daha belirtiyoruz; İmralı sistemi çökene kadar, Kürt sorununa çözüm sağlanana kadar alanlardayız ve direneceğiz.”

Eşbaşkan Polat, konuşmasının sonunda Frankfurt’ta 21 Eylül günü düzenlenecek 32. Kürt Kültür Festivali için çağrıda bulundu. 

Eylem, konuşmalar sonrası atılan “Bimre Xiyanet” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.