Paris ve Oslo’da şehit anması

Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri Osman Aspar ve Gülnaz Ege, Fransa’nın başkenti Paris’te, Oslo’da ise HPG gerillası Medeni Saygılan, YPG savaşçısı Şurdan Berti, ve HPG gerillası Demhat Ehmet anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te DKTM’de şehit Osman Aspar (Serhad) ile Gülnaz Ege anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada şehit aileleri komisyonundan Celil Akdoğan bir konuşma yaptı. Akdoğan, şehitlerin toplumun en temel değerini oluşturduğunu ve yaşam ölçülerini yükselttiğini söyledi.

Anmada onuşan Kürt siyasetçi Xebat Öcalan da “Şehitlerimiz büyük bir mücadele ile büyük sorumluluklarını yerine getirdiler. Her şehit arkadaşın apayrı bir yaşamı var. Her ailede onlarca şehit var. Onlar bizim şehitlerimizdir. Onlara layık olacağımızın sözünü veriyor, vasiyetlerini yerine getireceğiz: Önder Apo ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz” dedi.

Anmada Şehit Kemal Akyol’un annesi Berivan Karakoçan da bir konuşma yaptı. Karakoçan şöyle konuştu: “Oğlumun anmasında getirilen çiçekler daha kurumadan, yine şehit anması yapıyoruz. Her anne oğluna aşıktır. Bugün Serhed yoldaşımızın acısını yüreğimde hissediyorum.”

Şehit Osman Aspar'ın kardeşi Abdurrahman Aspar ise, "O uzun yıllar fedai olarak yaşadı ve bugün şehit oldu. Başkan Apo'yu ve PKK'yi selamlıyorum. Zafer bizimdir, her bedele de hazırız” dedi.

Anma Aspar'ın mücadelesi anlatan video gösteriminin ardından, sloganlarla son buldu.

OSLO’DA HPG GERİLLALARI VE YPG SAVAŞÇILARI ANILDI

Norveç’in başkenti Oslo’da da HPG gerillaları ve Efrin’deki Çağın Direnişi’nde şehit düşen Şurdan Berti kod adlı Şurdan Demirkapı anıldı.

Oslo Demokratik Kürdistan Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda şehit yakınının da aralarında olduğu yaklaşık 200 kişinin katıldığı anmada 4 Nisan günü Dersim’de şehit düşen Kemal Garzan kod adlı Medeni Sayılgan, 14 Şubat günü Çağın Direnişi’nde şehit düşen Şurdan Berti kod adlı Şurdan Demirkapı, 23 Mart’ta Zap’ta şehit düşen Demhat kod adlı Demhat Ehmed anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitler için olan konuşmalarından hazırlanan bir sinevizyonun da izlendiği anmada şehit yakınları da söz alarak konuşmalar yaptı.

Anma, sloganlarla sona erdi.