PARTİZAN Strasbourg’da devrim şehitlerini andı

Strasbourg’da ‘Devrim şehitleri anması”nda, faşizme karşı mücadeleyi büyütmek için ve şehitlere bağlılığın ve sözün gereği olarak HDBH çatısı altına omuz omuza savaşma kararlılığı vurgulandı.

Ocak Ayının son haftasını “Parti ve Devrim Şehitleri Anması” olarak belirleyen PARTİZAN, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde anmalar gerçekleştiriyor.

Anmalardan biri Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleştirildi.

Katılımcılar devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet edildikten sonra Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HDBH) adına Baran Yakut söz aldı.  

Faşizmin saldırıları karşısında bir güç olarak olabilmek için birlikte mücadele etmenin önemi üzerinde duran Baran Yakut, şunları belirtti:  

“Bugün uluslararası güçler ve faşist sömürgeci Türk devleti bir kez daha halkları katletmek için kanlı pazarlıklar yapıyor. Devrimci şehitlerimizin bizlere bıraktığı miras ve yönelimin takipçileri olarak Rojava Devrimi, Kobanê direnişi ile gelişen süreci gören devrimci hareketlerimiz, sürece yanıt olmak ve faşist sömürgeci saldırganlığı püskürtmek, halklarımızın geleceğini inşa etmek için sürece yanıt olmanın güçleri birleştirmekten, birlikte hareket etmekten geçtiğini tespit etti. Bu öngörü ve tespitle kurulan HBDH, kuşkusuz ki sürecin bir ihtiyacıydı, yaşama yanıt olmanın bir adımıydı.

Bugün bu tespit ve yönelimin ne kadar doğru olduğunun yaşananlarda daha iyi görüyoruz. 1. ve 2. dünya paylaşım savaşının, dünya insanlığına yaşattığı trajediyi hepimiz biliyoruz ve bugün bunun üçüncüsü bir başka boyutuyla yaşadığımız coğrafyada yaşanıyor. Bunu tersine çevirmek ve başta faşist sömürgeci Türk devleti olmak üzere, uluslararası güçlerin hakimiyet pazar çatışmasında halklarımızın katliama uğratılması, sefalete sürüklenmesinin önüne geçmek temel görevimizdir. Bunun tek yolu vardır, o da mücadeleyi her alanda yükseltmek ve onların oyununu bozmaktır. Buda devrim demektir, devrim için her türlü koşul ve ortama sahibiz. Bize düşen bunu geliştirmek, zafere taşımaktır.

Bunun içindir ki, savaşçılarımız, bugün burada andığımız şehit yoldaşlarımız sadece bir bölgeyi ve halkı savunması için değil, tüm insanlığın kurtuluşu için savaşıyorlar, şehit düşüyorlar. Şehitlerimizi saygıyla anarken, onlara bağlılığımız ve sözümüz, her alanda mücadeleyi yükseltip ideallerini zafere taşımak olduğunu bir kez daha yeniliyoruz. Son sözü hep direnenler söyler ve son sözü biz direnenler söyleyeceğiz. Mücadeleyi büyütmek için birlikte omuz omuza savaşmaya devam edeceğiz. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız.”

Konuşmadan sonra hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Sinevizyonun ardından Kadın Korosu tarafından bir müzik dinletisi verildi.

Marşlar ve türkülerin birlikte söylenmesi ile anma programı sona erdirildi.