PCF: Türk devleti vahşice saldırıyor

Türk devletinin işgalci saldırılarını kınayan Fransız Komünist Partisi (PCF), "Türk devleti vahşice saldırıyor" diyerek, Kürt halkına dayanışma mesajı gönderdi.

Fransız Komünist Partisi (PCF), Türk devletinin Kürt halkına dönük soykırımcı saldırıları üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye’si Kürt halkına karşı suç kapsamındaki saldırılarını acımasız bir şekilde sürdürüyor" denilerek, şunlar kaydedildi:

'TÜRKİYE KATİL SÜRÜLERİ İLE ANLAŞIYOR'

"Bombardımanlar günlük olarak devam ederken, 1 Şubat tarihinde, Irak’ta, Şengal bölgesi ve Maxmûr mülteci kampına yönelik, diğer yandan ise Türk ordusunun İslamist destekçileri tarafından topraklarından edilen Efrîn halkının şu an yaşadığı Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik vahşice bir saldırı gerçekleştirildi.

Bu saldırılar, DAİŞ'in Hesekê cezaevindeki tutuklu cihadistlerini kaçırmayı hedefleyen saldırılarına denk getirilmiştir. Orada 121 Kürt sivil ve savaşçı öldürüldü. Söz konusu ortak saldırılar, Türkiye ile katil sürüleri arasındaki gizli anlaşmanın devam ettiğini gösteriyor. Öldürülen DAİŞ'in lideri, Türk kontrolündeki İdlib ilinde saklanıyordu.

Bu saldırılar ve Halkların demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırılar Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorununu çözememesinin sonucudur.

Fransız Komünist Partisi (PCF), bu yeni saldırıları kınıyor, Fransa ve Avrupa Birliği'ni R.T. Erdoğan'ın politikasını reddetmeye ve Kürtler tarafından desteklenen barış sürecini desteklemeye çağırıyor."