Piroğlu için BM’de kendilerini zincirledi

Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, Cenevre’de bulunan BM binası önündeki parmaklıklara kendilerini zincirlerken, Mehmet Yozcu ise açlık grevini 2’nci gününde sürdürüyor.

Türkiye’ye iade talebiyle Sırbistan’da tutuklu bulunan ve hukuksuzluğa karşı açlık grevinde olan Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu'nun taleplerinin karşılanması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde başlatılan açlık grevi ikinci gününde devam etti.

Dün Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi üyelerinden Mehmet Yozcu yapılan basın açıklaması sonrası süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığını açıklamıştı. 

Mehmet Yozcu, açlık grevi eylemini Cenevre Kürt Toplum Merkezi'nde sürdürdü. İnisiyatif adına konuşan Semra Uzunok, “Ecevit Piroğlu, Türk devletinin baskıları sonucu Sırbistan devleti tarafından haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklanarak tüm demokratik hakları elinden alınmıştır. 125 gündür ölüm orucu direnişini sürdüren Ecevit Piroğlu yoldaşımızın taleplerinin karşılanarak bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Akşam saatlerinde ise BM önüne giden İnisiyatif üyeleri, kendilerini bina girişinde bulunan parmaklıklara zincirledi.

Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atan grup, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mehmet Yozcu, açlık grevini yarın da Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde devam ettirecek.