Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi yarın Bern’de eylemde

Mehmet Yozcu’nun Sırbistan’da tutsak edilen Ecevit Piroğlu ile dayanışmak amacıyla sürdürdüğü açlık grevi 3’üncü gününde sürerken, 9 Ekim Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü dolayısıyla yarın eylemde olacaklarını açıkladı.

126 gündür Sırbistan'da temel ve insani haklarının karşılanması talebiyle açlık grevinde olan Ecevit Piroğlu ile dayanışma amacıyla Ecevit Piroğlu ile Dayanışma İnisiyatifi üyesi Mehmet Yozcu’nun İsviçre'nin Cenevre kentinde başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 3'üncü gününde devam ediyor.

Mehmet Yozcu, 5 Ekim'de başlattığı açlık Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) sürdürürken, İnisiyatif, 9 Ekim Komplosuna karşı tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması talebiyle yarın Bern'de eylem yapacaklarını açıkladı.

Açıklamada, “Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu 15 aydır Sırbistan'da tutuklu ve Türkiye'ye iadesi söz konusu. 126 gündür açlık grevi direnişine devam ediyor. Avrupa'daki sosyalistler, demokratlar ve yurtseverler olarak bu kampanyayı sürdürürken Piroğlu'nun eylemine destek veriyoruz” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 24’üncü yıl dönümü dolayısıyla 8 Ekim Cumartesi günü İsviçre'nin başkenti Bern'de Federal Parlamento önünde Kürdistanlılar ve dostları öncülüğünde düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılacaklarını açıklayan İnisiyatif, “Bu komplonun devamının Kürt halkına ve Kürt mücadelesine yakın sosyalistlere ve devrimcilere yapıldığını görüyoruz. Bu politikalara karşı topyekûn mücadelemizi sürdüreceğiz."