PJAK kurucularından Rêzan Cavîd Londra’da anıldı

Türk devletinin Qamişlo'da SİHA saldırısı sonucu şehit düşen PJAK Komutanlarından Rêzan Cavîd, Londra’da düzenlenen kitlesel bir etkinlikle anıldı.

PJAK İngiltere Komitesi tarafından 6 Ağustos günü Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu Qamişlo’da şehit düşen KODAR ve PJAK kurucularından Rêzan Cavîd için KCC binasında bir anma gerçekleştirildi.

Anmaya PYD, Kongra-Star, KCDK-Başûr ve Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Salona PJAK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asılırken, Rêzan Cavîd için oluşturulan masada ise mumlar yakıldı.  

Rêzan Cavîd şahsında Kürdistan devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, sık sık “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.  

Kürdistan şehitleri için yazılan şiirlerin okunduğu anmada, Cavîd’i anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Sinevizyon gösteriminin ardından PJAK adına Eyüp Ciwanroj, KCDK-E Başûr Adına Heval Şivan, PYD adına Ahmet Şemo, Plaforma Hewram adına Zerdeşt Hewramî ve Kürt Halk Meclisi adına Ercan Akbal birer konuşma yaptı.  

Rojhilatê Kurdistan (Doğu Kürdistan) devriminin öncülerinden Rêzan Cavîd’in, yaşamını Kürt halkının özgürlüğü için adadığına dikkat çekilen konuşmalarda, faşist ve işgalci Türk devletine karşı Kürdistan’ın tüm alanlarında görkemli bir savaş verildiği ifade edildi. Devamla, “Rêzan Cavîd yoldaşımız Önder Apo’nun felsefesi ile donanmış özgür Kürdistan için bir dakikasını bile boşa harcamamıştır. Rêzan Cavîd dört parça Kürdistan’ın şehididir. PJAK’ın büyüyerek gelişmesinde gerilla güçlerinin yetkinleşmesinde önemli roller oynadı. Emek ve fedailiği ile birlikte öncü bir komutan olan Cavîd yoldaş, kapitalist moderniteye karşı özgürlükçü, demokratik ve cinsiyet özgürlükçü paradigmanın öncüsü ve militanı olmuştur” denildi.  

Kürt halkının, işbirlikçi çizgiye karşı direniş ve özgürlük çizgisi olan Rêzanların izinde yürüyeceği ifade edilerek, “İhanetçi çizgi ile kardeş olunmaz. Rêzanların, Atakanların, Mazlumların özgürlük çizgisi bizim yolumuzu aydınlatıyor. Anılarına bağlı kalacağımıza söz veriyoruz” vurgusu yapıldı.

Anma alkış ve sloganlar ile sona erdi.