'PKK Avrupa kamuoyuna yanlış lanse ediliyor'

Sanatçı ve öğretmen Simon Hotz, PKK'nin Avrupa kamuoyunda yanlış lanse edildiğine dikkat çekerek, “PKK'ye terör örgütü etiketini yaftalayanlar PKK'nin feminist, yerel demokrasiyi esas alan bir hareket olduğu gerçeğini örtme çabasındadır” dedi.

PKK'nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası İsviçre'de devam ediyor.

Kampanyayı imzalayanlardan biri de Sanatçı ve müzisyen kimliğiyle tanınan ilkokul öğretmeni Simon Hotz.

GsoA (Ordusuz İsviçre Örgütü) çalışmalarında aktif olarak yer alan Simon Hotz, Avrupa ülkelerinin, çıkarları gereği diktatör olan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güzellemeler yapmasının, öte yandan feminist, yerel demokrasiyi esas alan ve anti-kapitalist bir hareket olan PKK'yi terör örgütü olarak yaftalamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çok genç yaşlarda siyasetle tanıştığını ve çocukluk dönemlerinden bu yana Kürtlerle hep bir arada olduğunu aktaran Hotz, “Kürt siyasetini ve mücadelesini kendime yakın buluyorum. Türk devletinin Kürt halkına yönelik baskı ve zulmüne Avrupa'nın göz yumması benim açımdan kabul edilemez. Avrupa devletleri, Türk devletiyle yaptığı ticari anlaşmalar nedeniyle diktatörlük rejiminin uygulamalarını görmezden gelmeyi yeğliyor” diye konuştu.

DİKTATÖRLÜK REJİMİ TEŞHİR EDİLMELİ

Uluslararası ilişkiler boyutuyla Erdoğan yönetiminde sürdürülen diktatörlük rejiminin teşhir edilmesi gerektiğini ifade eden Hotz, “Avrupa kamuoyuna yansıtıldığı gibi Türkiye'de demokratik bir rejimin sürdürülmediği ve PKK'nin lanse edildiği gibi terör örgütü olmadığı açıkça ortadır. PKK'nin bir halk hareketi olduğu gerçekliği ancak diktatörlük rejiminin teşhir edilmesiyle ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesiyle netlik kazanacaktır” dedi.