GÖRÜNTÜLÜ

Protestolar sürüyor: Hakikatin sesini kısamayacaklar!

Almanya'nın Freiburg ve Avustralya'nın Melbourne kentlerinde Türk devletinin gazetecileri katletmesi protesto edildi, "Hakikatin sesini kısamayacaklar" mesajı verildi.

ÖZGÜR BASINA SALDIRI KINANDI

İşgalci Türk devleti, Süleymaniye’nin Seyîdsadiq ilçesinde bir hava saldırısı gerçekleştirerek özgür basın çalışanlarının aracını hedef aldı. Saldırıda 2 Kürt kadın gazeteci Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn şehit düştü. Beraberindeki 6 gazeteci de yaralandı.

 Saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor.


FREIBURG


Almanya’nın Freiburg kentindeki Europaplatz’da Bölge Halk Meclisi ve Kadın Meclisi'nin organize ettiği bir  eylem düzenlendi. Eylem, tüm özgürlük şehitleri için saygı duruşuyla başladı. İmralı tecridine ve Türk faşist devleti ile ihanetçi ortağı KDP’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalar yapıldı.

Açıklamada, 26 yıldır tek hücrede olan ve 42 aydır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm Kürt halkına yönelik olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Türk faşist devleti ve KDP’nin ihanetçilerinin verdiği istihbarat doğrultusunda, SİHA tarafından özgür basın emekçilerine saldırı düzenlendi. Bu saldırıda iki kadın gazeteci katledildi ve 6 kişi yaralandı. Kurdistan üzerindeki bu saldırılar, hakikati açığa çıkarmakla görevli olan gazetecilere yöneliktir ve bu da tecridin bir parçasıdır. Çünkü her türlü hakikatin peşinden koşanların sesini kesmek istiyorlar. Ancak bunu başaramadılar ve bugün de başaramayacaklar" denildi.
 Miting, “Biji Serok Apo”, “Şehîd Namirin”, “Jin Jiyan Azadî”, “Bimre Îxanet”, “Diktatör Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

 
MELBOURNE


Güney Kurdistan’da katledilen iki gazeteci için Avustralya Melbourne’de Navkurd öncülüğünde Türk faşist devleti protesto edildi. Avustralya kamuoyuna ve Avustralya federal hükümetine çağrıda bulunan KNK Melbourne Temsilcisi Heval Herki, şöyle dedi:

“Türk devletinin katliamlarına sessiz kalınması insanlığı yaralıyor. Avustralya’da yaşayan Kürtler olarak, katledilen her bir kardeşimizin acısı yüreğimizi yakıyor ve dünyanın Kürtlere karşı yapılan bu katliama sessizliğini anlamak çok zor. “Daha dün, dünyanın başına bela olan DAİŞ, Almanya’da bir saldırı yaptı, üç masum insanı katletti ve bu belayı Kürtler büyük bedeller ödeyerek durdurdu. Bu DAİŞ’i besleyip dünyanın başına bela eden faşist Türk devletidir.”