GÖRÜNTÜLÜ

Rennes'de yürüyüş: Önder Apo'ya özgürlük!

Fransa'nın Rennes kentindeki Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü.

Fransa'nın Rennes kentinde Rennes Demokratik Halk Meclisi'nin çağrısıyla toplanan yüzlerce Kürdistanlı, "Tecridi Kıracağız, Faşizmi Yıkacağız, Kürdistan'ı Özgürleştireceğiz" pankartı ile yürüdü.

Colombier'de başlayan yürüyüş République Meydanı'nda son buldu.

Yürüyüş sonrası Rennes Demokratik Halk Meclisi adına yapılan açıklamada, "25 senedir Önder Apo İmralı işkence, soykırım sisteminde tutsak ediliyor, son 42 aydır mutlak iletişimsizlik hali mevcut. 42 aydır bir halk, Önder Apo'dan hiçbir şekilde haber alamıyor. Kürt halkının iradesinin tutsak edilmesi, tecrit altına alınması bir insanlık suçudur, Kürt halkı olarak bunu kabul etmiyoruz. Kürdistan'da ve dünyanın birçok yerinde yaşayan Kürtler olarak talebimiz Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. Önder Apo fiziki olarak özgür olursa Kürt halkı da özgür olacaktır. Özgürlük mücadelemiz sonuç alıncaya kadar kesintisiz devam edecektir" denildi.

İŞGAL VE İHANETE KARŞI ÇAĞRI

Açıklamada işgal saldırılarına da dikkat çekilerek şunlar belirtildi:

"Başûrê Kurdistan'da işgalci Türk devleti tarafından Medya Savunma Alanlarına yönelik soykırım saldırıları gerçekleştiriliyor. Başur'da hem savaş suçu hem de insanlık suçu işleniyor. Özgürlük gerillasına karşı kimyasal silahlar, son teknolojik silahlar kullanılıyor, yine orada bulunan köyler yakılıyor, sivil insanlar katlediliyor. Türk devleti bu cesareti KDP'den alıyor. KDP Kürt halkına ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine ihanet ediyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun her onurlu, vicdanlı Kürt bu ihanete karşı tavır almalı ve dur demelidir. Bizler de tüm halkımızı işgal,ilhak ve ihanete karşı tavır almaya çağırıyoruz. Biz mücadelemize ve halkımıza inanıyoruz, tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız, Önder Apo'yu ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz."

Eylem"Bijî Serok Apo" ve "Bimre Xiyanet" sloganları ile son buldu.